Dacia Sandero, locul 3 în clasamentul european al înmatriculărilor de mașini din aprilie

Dacia Sandero este al treilea cel mai înmatriculat autoturism în luna aprilie în Europa, în timp ce modelul electric Spring ocupă locul patru în clasamentul electricelor.
Robert Stan - lun, 30 mai 2022, 10:16
Dacia Sandero, locul 3 în clasamentul european al înmatriculărilor de mașini din aprilie

Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din aprilie 2022 arată că modelele mărcii Dacia sunt printre cele mai cumpărate de clienții europeni. Astfel, după ce în martie Dacia Sandero a ocupat locul 5 în clasamentul înmatriculărilor, în aprilie modelul a urcat pe poziția a treia.

În clasamentul general al modelelor înmatriculate în a patra lună a acestui an, liderul este Peugeot 208, cu 15.615 unități, urmat de Volkswagen T-Roc (13.998 unități) și Dacia Sandero (12.913 unități). În top 5 se mai află un model produs în România, Ford Puma, vehicul înmatriculat de europeni în 12.601 exemplare. În același clasament, micul SUV Dacia Duster, asamblat la Mioveni, ocupă locul 19, cu 9.347 unități.

În cazul mașinilor 100% electrice, Dacia Spring ocupă în aprilie locul 4, cu 3.555 unități înmatriculate, în urcare de pe poziția a noua deținută în martie. În a patra lună a anului, modelul Spring a fost depășit în clasament de Fiat 500 Electric (5.524 unități), Peugeot e-208 (3.730 unități) și Skoda Enyaq (3.645 unități).

Clasamentele punctuale lunare sunt influențate în acest an decisiv de posibilitatea producătorilor de a asambla vehiculele respective și de a le livra clienților. De la o lună la alta se observă diferențe majore din cauza penuriei de semiconductori și alte componente, precum și de problemele din lanțul logistic.

Cer este însă că, în primele patru luni ale acestui an cel mai vândut model al mărcii Dacia în Europa a fost Sandero (60.405 unități), urmat de Duster (43.828 unități), Spring (12.570 unități), Jogger (8.127 unități), Lodgy (4.222 unități) și Logan (3.973 unități).

În cazul Ford, altă companie cu modele produse în România, cel mai vândut model din primele patru luni este crossover-ul Puma, cu 51.152 unități), urmat de Kuga (37.436 unități) și Focus (26.731 unități). Al doilea model asamblat la uzina din Craiova alături de Puma, EcoSport, a fost înmatriculat în perioada ianuarie – aprilie 2022 în 13.312 exemplare. Așa cum este deja cunoscut, Ford EcoSport va ieși din portofoliul uzinei din România în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Lummus și MOL au început proiectarea tehnică a unei instalații pentru managementul deșeurilor din plastic la fabrica din localitatea Tiszaújváro, Ungaria
Lummus și MOL au început proiectarea tehnică a unei instalații pentru managementul deșeurilor din plastic la fabrica ...
Lummus Technology, un furnizor global de tehnologii de proces și soluții care oferă valoare adăugată în energie, și Grupul MOL, principala corporație integrată de petrol și gaze din Europa......
Ciolacu: O să cer demisia conducerii AMEPIP, în cazul în care Comisia Europeană va solicita acest lucru
Ciolacu: O să cer demisia conducerii AMEPIP, în cazul în care Comisia Europeană va solicita acest lucru
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că va solicita demisia conducerii Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea ...
Isărescu: Banca Națională continuă să fie unul dintre cei mai mari consumatori de informaţii statistice
Isărescu: Banca Națională continuă să fie unul dintre cei mai mari consumatori de informaţii statistice
Banca Națională continuă să fie unul dintre cei mai mari consumatori de informaţii statistice în perioada curentă, ...
Popeyes va deschide la sfârșitul acestei luni primul său restaurant din Buzău
Popeyes va deschide la sfârșitul acestei luni primul său restaurant din Buzău
Lanțul de restaurante Popeyes anunță că va deschide la Buzău un nou restaurant la sfârșitul lunii iulie, după cele ...