1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

News

Dacia scoate un nou "papuc"

Renault va fabrica la uzina de la Tanger din Maroc un pick-up pe baza modelului Dokker, după ce oficialii francezi au anunţat că vor renunţa la producţia modelului Logan Pick-up.

11 iul, 2012 | ECONOMICA.net

Dacia Logan Pick-up, Logan MCV şi Logan VAN vor fi scoase din fabricaţie până la sfârşitul acestui an. Modelele fabricate la uzina Dacia de la Mioveni vor fi înlocuite de Dacia Dokker şi Dacia Dokker Van care se contruiesc la uzina Renault din Maroc, a anunţat Frederic Broqua, director de program utilitare mici in cadrul Renault, scrie 0-100.ro. Modelul Logan pick-up va fi înlocuit va fi înlocuit de un "papuc" derivat din noul Dokker.

Dacia "papuc" a fost unul dintre cele mai bine vândute modele ale constructorului român. Vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe,  a declarat în trecut că ar putea apărea o noua Dacie "papuc" bazată pe un derivat din SUV-ul Duster. Se pare că până la urmă, francezii au optat pentru modelul Dokker pentru baza noii Dacii "papuc".

Uzina Dacia de la Mioveni rămâne astfel cu doar trei modele din şase în producţie. În prezent, Dacia fabrică la Mioveni Dacia Duster, Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia Logan VAN, Dacia Logan Pick-Up şi Dacia Sandero. .

Dacia Logan va fi înlocuită de la  începutul anului viitor de un nou sedan compact care va purta un alt nume, iar Sandero va trece, tott în 2013, la o  nouă generaţie. Ambele modele vor fi prezentate la Salonul Auto de la Paris din toamna acestui an.

Vezi Cele mai noi modele Dacia: Imagini spion cu înlocuitorul Loganului şi Sandero

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO