Dacia Spring a urcat, în noiembrie, pe primul loc în clasamentul vânzărilor de mașini noi

Sutele de unități Dacia Spring livrate în ultimele două luni în România au schimbat clasamentul înmatriculărilor de mașini noi.
Robert Stan - joi, 02 dec. 2021, 16:55
Dacia Spring a urcat, în noiembrie, pe primul loc în clasamentul vânzărilor de mașini noi

Așa cum era de așteptat date fiind livrările majore din lunile octombrie și noiembrie, Dacia Spring a reușit să depășească toate modelele de pe piața din România, inclusiv Logan și Duster.

Într-o piață în care sunt vândute lunar doar în jur de 10.000 de unități, orice vehicul care este livrat în sute de exemplare poate schimba ierarhia. Acesta este și cazul modelului electric Dacia Spring care, după luni bune de așteptare, a început să fie livrat clienților în octombrie.

În acest context, și cu presiunea comercianților din rețeaua Dacia care au solicitat clienților să înmatriculeze mașinile cât mai repede posibil, Spring a devenit în noiembrie liderul absolut al pieței auto românești.

Conform datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) în a 11-a lună a anului 2021 au fost înmatriculate în România 1.195 de unități Dacia Spring, cu 110 mai multe decât cele aparținând modelului Dacia Logan, fostul lider al vânzărilor de mașini din România.

Rezultatul – o premieră în România – face din țara noastră una dintre puținele piețe europene care au avut vreodată ca lider un autoturism electric.

În clasamentul înmatriculărilor din noiembrie 2021 noul lider este urmat de trei modele Dacia – Logan (1.085 unități), Duster (749 unități) și Sandero (607 unități). Pe locurile 5 – 10 se află, în ordine, Ford Focus (361 unități), Renault Clio (332 unități), Renault Captur (322 unități), Hyundai Tcson (248 unități), Toyota Corolla (212 unități) și Toyota C-HR (207 unități).

În a 11 lună a anului 2021 au fost înmatriculate în România doar 11.480 de mașini noi, corespunzător unui recul cu 13,38% față de noiembrie 2020.

În total, după 11 luni din 2021, nivelul înmatriculărilor de autoturisme noi a atins 109.350 unități, în scădere cu 0.93% față de aceeași perioada din 2020, atunci când intrau în circulație 110.377 de autoturisme noi. Cele mai căutate mărci în acest an au fost Dacia, Hyundai și Toyota.

Citește și:

– Piața auto din România a înregistrat un nou recul în luna noiembrie

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Companiile germane rămân cele mai inovatoare în industria auto
Companiile germane rămân cele mai inovatoare în industria auto
Grupurile Volkswagen, BMW și Daimler se află în vârful clasamentului inovațiilor din industria auto, în timp ce trei ...
Frământări pe piața zahărului după ce Tereos a anunțat că va închide fabrica Luduș. 350 de fermieri rămân fără contract și 150 de oameni fără loc de muncă
Frământări pe piața zahărului după ce Tereos a anunțat că va închide fabrica Luduș. 350 de fermieri rămân fără ...
Tereos, cel mai mare producător de zahăr din Franța și numărul trei pe plan european, a decis recent să închidă unitatea ...
De luni, 17 ianuarie, începe al doilea semsetru şcolar. Când sunt următoarele vacanţe
De luni, 17 ianuarie, începe al doilea semsetru şcolar. Când sunt următoarele vacanţe
Cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2021 - 2022 începe luni şi va avea 20 de săptămâni. Vacanţa de Paşte va ...