Dacia Spring a urcat, în noiembrie, pe primul loc în clasamentul vânzărilor de mașini noi

Sutele de unități Dacia Spring livrate în ultimele două luni în România au schimbat clasamentul înmatriculărilor de mașini noi.
Robert Stan - joi, 02 dec. 2021, 16:55
Dacia Spring a urcat, în noiembrie, pe primul loc în clasamentul vânzărilor de mașini noi

Așa cum era de așteptat date fiind livrările majore din lunile octombrie și noiembrie, Dacia Spring a reușit să depășească toate modelele de pe piața din România, inclusiv Logan și Duster.

Într-o piață în care sunt vândute lunar doar în jur de 10.000 de unități, orice vehicul care este livrat în sute de exemplare poate schimba ierarhia. Acesta este și cazul modelului electric Dacia Spring care, după luni bune de așteptare, a început să fie livrat clienților în octombrie.

În acest context, și cu presiunea comercianților din rețeaua Dacia care au solicitat clienților să înmatriculeze mașinile cât mai repede posibil, Spring a devenit în noiembrie liderul absolut al pieței auto românești.

Conform datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) în a 11-a lună a anului 2021 au fost înmatriculate în România 1.195 de unități Dacia Spring, cu 110 mai multe decât cele aparținând modelului Dacia Logan, fostul lider al vânzărilor de mașini din România.

Rezultatul – o premieră în România – face din țara noastră una dintre puținele piețe europene care au avut vreodată ca lider un autoturism electric.

În clasamentul înmatriculărilor din noiembrie 2021 noul lider este urmat de trei modele Dacia – Logan (1.085 unități), Duster (749 unități) și Sandero (607 unități). Pe locurile 5 – 10 se află, în ordine, Ford Focus (361 unități), Renault Clio (332 unități), Renault Captur (322 unități), Hyundai Tcson (248 unități), Toyota Corolla (212 unități) și Toyota C-HR (207 unități).

În a 11 lună a anului 2021 au fost înmatriculate în România doar 11.480 de mașini noi, corespunzător unui recul cu 13,38% față de noiembrie 2020.

În total, după 11 luni din 2021, nivelul înmatriculărilor de autoturisme noi a atins 109.350 unități, în scădere cu 0.93% față de aceeași perioada din 2020, atunci când intrau în circulație 110.377 de autoturisme noi. Cele mai căutate mărci în acest an au fost Dacia, Hyundai și Toyota.

Citește și:

– Piața auto din România a înregistrat un nou recul în luna noiembrie

Te-ar mai putea interesa și
Martie, a treia lună la rând în care România a avut cea mai ridicată inflaţie din UE
Martie, a treia lună la rând în care România a avut cea mai ridicată inflaţie din UE
Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna martie până la 2,6%, de la un nivel 2,8% în februarie şi unul de 3,1% în ianuarie, însă România este, pentru a treia lună......
E lege: Restaurantele sunt obligate să vă ofere gratuit apă, dacă cereți
E lege: Restaurantele sunt obligate să vă ofere gratuit apă, dacă cereți
O lege recent publicată în Monitorul Oficial obligă localurile să ofere clienților apă potabilă din rețeaua publică ...
Mamele în situaţii de viaţă critice vor primi tichete de 2.000 de lei ca să le cumpere nou-născuţilor produse de îngrijire  – OUG 34
Mamele în situaţii de viaţă critice vor primi tichete de 2.000 de lei ca să le cumpere nou-născuţilor produse de îngrijire ...
Tichetul social pe suport electronic, acordat mamelor aflate în situaţii de vulnerabilitate socială, pentru fiecare nou-născut, ...
Ţările de Jos închid definitiv robinetul la zăcământul de gaze Groningen
Ţările de Jos închid definitiv robinetul la zăcământul de gaze Groningen
Senatul Ţărilor de Jos a aprobat marţi seara o lege care închide, în mod definitiv, robinetul la zăcământul de gaze ...