Dacia Spring, al doilea cel mai vândut automobil electric de pe piața franceză în martie 2022

Vânzările de automobile electrice noi pe piaţa din Franţa le-au depăşit, pentru prima dată în istorie, pe cele cu motoare pe benzină în primul trimestru, un punct de cotitură pentru vehiculele cu emisii reduse în contextul preţurilor ridicate la pompă şi al subvenţiilor guvernamentale pentru modelele electrificate, transmite Reuters, relatează Agerpres.
AGERPRES - vin, 01 apr. 2022, 18:10
Dacia Spring, al doilea cel mai vândut automobil electric de pe piața franceză în martie 2022

Pe ansamblu, înmatriculările de autoturisme noi pe piaţa din Franţa au scăzut cu 17,3% în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2021, luna martie fiind a zecea lună consecutivă de scădere a înmatriculărilor.

Cu toate acestea, vânzările de automobile complet electrice şi hibride au reprezentat aproape 40% din totalul vânzărilor, faţă de 38,3% pentru modelele convenţionale pe benzină, arată datele furnizate de Plateforme automobile (PFA). Un purtător de cuvânt de la PFA a precizat că din cauza incertitudinilor cu privire la războiul din Ucraina şi a lipsei anumitor componente nu este posibil să ofere o prognoză cu privire la vânzările de automobile noi în Franţa în 2022.

Dacă la automobilele cu motoare pe benzină se adaugă şi automobilele diesel, care în primul trimestru al acestui an au avut o cotă de 16,5% din piaţa auto din Franţa, modelele cu motoare pe combustie internă reprezintă în continuare majoritatea automobilelor vândute în Franţa.

Chiar şi aşa, este evident că are loc o schimbare pe piaţa auto, având în vedere că vehiculele electrificate erau un segment de nişă în urmă cu doar trei ani. Încurajate de subvenţii guvernamentale, iminentele interdicţii cu privire vânzarea de modele cu combustie internă şi preţurile ridicate la benzină, vehiculele electrice au devenit produse mainstream într-un interval foarte scurt de timp, scrie Reuters.

Cel mai bine vândut automobile electric în Franţa în luna martie a fost Tesla Model 3, urmat de Dacia Spring de la Renault şi Peugeot 208 de la Stellantis.

În 2020, piaţa auto din Franţa s-a prăbuşit din cauza pandemiei de coronavirus, pentru ca în 2021 să înregistreze o creştere modestă.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...