Dacia Spring, al doilea cel mai vândut automobil electric de pe piața franceză în martie 2022

Vânzările de automobile electrice noi pe piaţa din Franţa le-au depăşit, pentru prima dată în istorie, pe cele cu motoare pe benzină în primul trimestru, un punct de cotitură pentru vehiculele cu emisii reduse în contextul preţurilor ridicate la pompă şi al subvenţiilor guvernamentale pentru modelele electrificate, transmite Reuters, relatează Agerpres.
AGERPRES - vin, 01 apr. 2022, 18:10
Dacia Spring, al doilea cel mai vândut automobil electric de pe piața franceză în martie 2022

Pe ansamblu, înmatriculările de autoturisme noi pe piaţa din Franţa au scăzut cu 17,3% în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2021, luna martie fiind a zecea lună consecutivă de scădere a înmatriculărilor.

Cu toate acestea, vânzările de automobile complet electrice şi hibride au reprezentat aproape 40% din totalul vânzărilor, faţă de 38,3% pentru modelele convenţionale pe benzină, arată datele furnizate de Plateforme automobile (PFA). Un purtător de cuvânt de la PFA a precizat că din cauza incertitudinilor cu privire la războiul din Ucraina şi a lipsei anumitor componente nu este posibil să ofere o prognoză cu privire la vânzările de automobile noi în Franţa în 2022.

Dacă la automobilele cu motoare pe benzină se adaugă şi automobilele diesel, care în primul trimestru al acestui an au avut o cotă de 16,5% din piaţa auto din Franţa, modelele cu motoare pe combustie internă reprezintă în continuare majoritatea automobilelor vândute în Franţa.

Chiar şi aşa, este evident că are loc o schimbare pe piaţa auto, având în vedere că vehiculele electrificate erau un segment de nişă în urmă cu doar trei ani. Încurajate de subvenţii guvernamentale, iminentele interdicţii cu privire vânzarea de modele cu combustie internă şi preţurile ridicate la benzină, vehiculele electrice au devenit produse mainstream într-un interval foarte scurt de timp, scrie Reuters.

Cel mai bine vândut automobile electric în Franţa în luna martie a fost Tesla Model 3, urmat de Dacia Spring de la Renault şi Peugeot 208 de la Stellantis.

În 2020, piaţa auto din Franţa s-a prăbuşit din cauza pandemiei de coronavirus, pentru ca în 2021 să înregistreze o creştere modestă.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – API
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – ...
Constructorul austriac Porr a început organizarea de șantier pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești, a anunțat duminică Asociația Pro Infrastructură (API).......
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
După ce Economica a publicat materialul referitor la posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori, așa cum ...
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în spaţiul Schengen, ...
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
O agenţie de plasare a forţei de muncă recrutează 300 de oameni care vor să lucreze pe nave de croazieră în 2023. ...