Dacia Spring, al treilea cel mai vândut model electric din Europa în octombrie

Peste 5.000 de europeni au înmatriculat în octombrie câte un model Dacia Spring, modelul urcând astfel până pe locul 3 în clasamentul vânzărilor de mașini electrice.
Robert Stan - mar, 30 nov. 2021, 22:52
Dacia Spring, al treilea cel mai vândut model electric din Europa în octombrie

Înmatriculările de autoturisme au scăzut în Europa și în octombrie cu 30% față de luna similară din 2020, până la 790.652 de unități. Criza de semiconductori și problemele lanțului de aprovizionare cu componente au avut un puternic efect asupra pieței auto.

„Lipsa de semiconductori se dovedește a fi la fel de gravă ca și efectele de anul trecut ale pandemiei. Am văzut fabrici închise pe tot continentul, iar în prezent industria se străduiește să găsească o soluție și la criza din lanțul de aprovizionare”, consideră Felipe Munoz, analist al companiei de cercetări de piață JATO Dynamics.

În acest context, vânzările de vehicule electrificate ocupă o tot mai mare parte din piață. Pe parcursul lunii octombrie au fost înregistrate un total de 181.300 de unități BEV (100% electrice) și PHEV (hibride cu încărcare la priză).

În segmentul vehiculelor 100% electrice, clasamentul vânzărilor din a zecea lună a anului este condus de Renault Zoe, model care a înregistrat 6.438 de unități înmatriculate, în timp ce locul doi este ocupat de Volkswagen ID.3 cu 5.539 unități.

Surprinzător pentru mulți, poziția a treia în Top i-a revenit luna trecută modelului Dacia Spring, acesta fiind înmatriculat de 5.277 de europeni.

Modelul produs în China al mărcii românești, parte a grupului Renault, a depășit astfel vehicule mult mai cunoscute precum Skoda Eniaq (5.166 unități), Volkswagen ID.4 (4.847 unități), Fiat 500 Electric (4.344 unități), Kia e-Niro (4.237 unități), Peugeot e-208 (4.117 unități)Hyundai Ioniq 5 (3.286 unități) sau smart ForTwo (3.235 unități).

Este important de observat că nu mai puțin de cinci modele din Top 10 sunt cu totul noi, apărute pe piață în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Greva STB. Poliția și Jandarmeria rămân în depouri, gata să intervină. Copiii își pot motiva absențele, dacă nu au putut ajunge la școală din cauza grevei
Greva STB. Poliția și Jandarmeria rămân în depouri, gata să intervină. Copiii își pot motiva absențele, dacă nu ...
Primăria și Prefectura Capitalei au decis să mențină forțele de poliției și jandarmerie în zona depourilor STB. ...
Apple, amendată în Olanda. Compania nu a respectat o decizie a instanței de judecată
Apple, amendată în Olanda. Compania nu a respectat o decizie a instanței de judecată
Autoritatea pentru concurenţă din Ţările de Jos a stabilit că Apple nu a luat măsuri conforme cu o decizie recentă ...
Economia Germaniei s-a contractat, probabil, în ultimul trimestru din 2021
Economia Germaniei s-a contractat, probabil, în ultimul trimestru din 2021
Economia germană s-a contractat probabil în trimestrul patru din 2021, deoarece industria a fost afectată de perturbările ...