Dacia Spring are prețuri pentru piața din România

Prezentată oficial în februarie 2024, versiunea puternic modificată a modelului Dacia Spring are acum și prețuri pentru piața din România. Primele livrări, în septembrie 2024.
Robert Stan - vin, 05 apr. 2024, 12:44
Dacia Spring are prețuri pentru piața din România

Model lansat în primăvara lui 2021, Dacia Spring a devenit rapid un fenomen al pieței auto românești și europene. Grație unui preț mult sub cel al concurenților, primul model electric al mărcii românești, parte a grupului Renault, a înregistrat peste 140.000 de unități vândute până în martie 2024.

Din totalul vânzărilor, 61.803 au fost comercializate doar în cursul anului 2023 ( în creștere cu 26,4% față de rezultatul anului precedent). Spring a ocupat în 2023 locul al treilea în Europa în clasamentul celor mai vândute mașini electrice către clienții persoane fizice.

Pe piața din România, Dacia Spring s-a impus încă din primul an de comercializare drept liderul detașat al pieței de vehicule electrice, iar în 2023 românii au înmatriculat 6.875 de unități, ceea ce echivalează cu peste 43% din totalul pieței autohtone de mașini electrice.

La începutul lui 2024, modelul a fost prezentat cu o nouă înfățișare și noi echipamente de comandă, control și, mai ales, siguranță, fără a suferi modificări tehnice de amploare.

Cu o nouă identitate vizuală, „împrumutată” de la ultima generație a modelului Duster, micul model electric are un aspect mai robust și cu mai multă personalitate. Conform oficialilor mărcii, „designul a fost complet refăcut, atât la exterior cât și la interior, pavilionul fiind singura componentă a caroseriei păstrată de la generația anterioară”.

„Încă de la lansarea sa, în 2021, Dacia Spring contribuie activ la tranziția eficientă către mobilitatea cu emisii zero. Acest succes confirmă apetitul pieței pentru vehicule electrice la prețuri accesibile. Bazându-ne în continuare pe abordarea noastră design-to-cost, propunem acum un model cu un design complet nou, care beneficiază de echipamente îmbunătățite”, a declarat Xavier Marinet, director global de marketing vânzări și operațiuni al Dacia.

Sistemul multimedia Media Control, disponibil în serie pe versiunile Essential și Expression, beneficiază de comenzi pe volan, cu afișaj al informațiilor media și al apelurilor telefonice pe tabloul de bord. Sistemul este dotat cu două difuzoare, conexiune Bluetooth și un port USB.

Disponibil ca dotare standard pe versiunea Extreme și opțional pe Expression, sistemul Media Nav Live oferă un ecran central de 10 inchi care încorporează navigația. Oferind servicii gratuite până la opt ani, aceasta integrază informații în timp real despre condițiile de circulație și hărți europene actualizate. Mai mult, oferă conectivitate Apple CarPlayTM și Android AutoTM, precum și două porturi USB.

Noile sisteme de asistență la conducere (ADAS) se adaugă echipamentelor disponibile pe noul Spring pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță (GSR2). Astfel, Dacia Spring are în dotare frânarea automată de urgență (urbană/periurbană cu detectarea vehiculelor, pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor), recunoașterea panourilor de semnalizare cu alertă de depășire a vitezei legale, asistență la parcarea cu spatele, semnal pentru oprirea de urgență, alertă la schimbarea benzii de circulație, asistență la menținerea benzii de circulație, sistem de supraveghere a atenției șoferului și apel de urgență (eCall).

Ca și în cazul noului Duster, Dacia introduce butonul „My Safety” care permite un acces rapid la configurația preferată de sisteme de asistență la conducere. În speță, acesta permite oprirea temporară a unor alerte care pot deveni deranjante, dar care sunt obligatorii conform normelor GSR2.

Noul Spring oferă motorul de 65 CP/48 kW atât pe nivelul de echipare Expression, cât și pe versiunea Extreme. În ceea ce privește motorizarea de 45 CP, aceasta este disponibilă pe versiunea Essential.

Cu o greutate de 984 kg în echiparea superioară Extreme, Dacia Spring este singurul automobil 100% electric din Europa care are mai puțin de o tonă. Greutatea vehiculului a crescut cu doar 6 kg (+0,6%) în comparație cu generația anterioară, în condițiile introducerii noilor echipamente ADAS (pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță), precum și a îmbunătățirii finisajului și a echipamentelor standard.

Greutatea redusă, combinată cu eficiența motorului noului Spring, îi permite să ofere un consum de energie sub 14,6 kWh/100 km, menținând astfel costurile de utilizare la un nivel scăzut.

Dacia Spring este disponibilă într-o gamă de șase nuanțe, inclusiv noul Beige Safari și Brick Red.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% în februarie 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut – date INS
Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% în februarie 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut – ...
Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% în luna februarie 2024, comparativ cu luna februarie 2023, potrivit Buletinului statistic de preţuri al Institutului Naţionale de Statistică,......
Londra speră să expulzeze 5.700 de migranţi către Rwanda „până la sfârşitul anului”
Londra speră să expulzeze 5.700 de migranţi către Rwanda „până la sfârşitul anului”
Marea Britanie a demarat, marţi, controalele fizice asupra produselor alimentare proaspete importate din Uniunea Europeană, ...
Economia germană a evitat recesiunea la începutul anului
Economia germană a evitat recesiunea la începutul anului
Economia germană a revenit pe creştere în primul trimestru al acestui an, când a înregistrat un avans modest dar peste ...
ONRC: Peste 1.800 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în primul trimestru al acestui an
ONRC: Peste 1.800 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în primul trimestru al acestui an
Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă în primul trimestru ...