Dacia: Trebuie să investim în notorietatea mărcii. Vânzările nu mai cresc

Constructorul auto Dacia se va concentra în acest an pe îmbunătăţirea gradului de recunoaştere a mărcii, în condiţiile în care creşterea rapidă a vânzărilor înregistrată în ultimii ani de divizia low-cost a Renault s-a oprit, informează Automotive News Europe.
Economica.net - mie, 30 mart. 2016, 10:54
Dacia: Trebuie să investim în notorietatea mărcii. Vânzările nu mai cresc

Potrivit lui François Mariotte, director de vânzări şi marketing la Dacia, în acest an ritmul de creştere a vânzărilor ar urma să fie similar cu cel înregistrat anul trecut, astfel că strategia de vânzări a Dacia se va baza în mare parte pe dezvoltarea familiarităţii mărcii. ‘Trebuie să investim în notorietatea Dacia. Trebuie să facem oamenii mai conştienţi de produsele noastre şi nu doar să fim cunoscuţi după numele mărcii’, a spus Mariotte.

Anul trecut, Dacia a pierdut din cota sa de piaţă în Europa din cauza unei game de produse îmbătrânită şi a lipsei de noi oferte pe segmentele SUV şi crossover, în afara modelului Duster.

Ian Fletcher, analist la IHS Automotive, crede că Dacia a profitat de contextul de austeritate din Europa când consumatorii erau reticenţi să cheltuie mai mulţi bani. ‘Odată cu creşterea încrederii consumatorilor şi o mai mare stabilitate economică, cred că cumpărătorii vor fi dispuşi să cheltuie mai mult. Cred că lipsa unui nou produs nu a ajutat la îmbunătăţirea situaţiei’, a apreciat Ian Fletcher.

În 2015, vânzările Dacia în Uniunea Europeană şi ţările EFTA au crescut cu 5,1% până la 382.948 de unităţi, pe o piaţă generală care a înregistrat o creştere de 9,1%. Cota de piaţă a Dacia a scăzut cu un punct procentual până la 2,7%, fiind la egalitate cu marca Kia.

În ideea relansării vânzărilor, Dacia a prezentat la Salonul auto de la Geneva noi versiuni ale modelelor Duster, Sandero şi Logan. În plus, în presă au apărut informaţii potrivit cărora Dacia ar putea vinde în Europa o versiune a modelului subcompact Renault Kwid, dezvoltat pentru piaţa din India. Cu toate acestea, directorul Renault, Carlos Ghosn, a precizat că lansarea Kwid în India şi America de Sud are prioritate faţă de alte regiuni.

Sarcina adăugării de noi produse şi stimulării vânzărilor va reveni nolui CEO de la Dacia, Yves Caracatzanis, care începând cu data de 4 aprilie îi va succeda lui Nicolas Maure, numit în fruntea AvtoVAZ, cel mai mare constructor auto din Rusia.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
Spania, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Portugalia şi Grecia se numără printre ţările aflate în zona roşie de incidenţă COVID. Franța fost introdusă pe lista roșie în urma creșerii......
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Grupul Amazon, cel mai mare retailer online din lume, nu se aşteaptă ca angajaţii săi de tip corporate să revină la ...
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Compania Blue Air a a anunțat prin intermediul unui comunicat că a programat primul zbor direct între Iași și Dublin, ...
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor sanitare
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor ...
Consiliul Constituţional din Franţa a validat joi legea care instaurează permisul sanitar şi vaccinarea obligatorie a ...