Luca de Meo, Renault: Dacia va cuceri lumea abia peste 10 ani

Planul Renaulution, cel care vizează redresarea grupului Renault, are în vedere o extindere a piețelor de desfacere pentru Dacia, însă asta se va întâmpla doar peste zece ani.
Robert Stan - mar, 16 feb. 2021, 12:27
Luca de Meo, Renault: Dacia va cuceri lumea abia peste 10 ani

Șeful grupului Renault, Luca de Meo, a explicat într-un interviu că extinderea Dacia pe tot mai multe piețe va trebui să aștepte până ce marca Renault va oferi mașini din zona superioară a pieței.

Oficialul consideră că una dintre principalele probleme ale grupului francez este că, deși comercializează circa 50% din întreaga sa producție în afara Europei, aceasta generează doar 25% din profit. În opinia sa, este lipede că grupul are nevoie de o creștere a marjei pe piețele din afara continentului, iar asta implică, pe lângă lansarea unor modele mai profitabile, și o reducere a producției anuale de la 3,9 milioane de unități până la 3,1 milioane la nivelul lui 2025.

Conform șefului Renault, marca Dacia trebuie, ca și celelalte mărci ale grupului, să își gestioneze singură viitorul. Dacă acum mașinile sub marca Dacia sunt comercializate doar în Europa și câteva state din Africa de Nord, în timp ce în alte piețe, precum cele din Asia sau America de Sud, aceleași vehicule poartă sigla Renault, în viitor toate vor purta sigla mărcii românești.

Dacia trebuie să aștepte reorganizarea gamei de produse Renault

Oficialul a explicat că, înainte ca Dacia să devină o marcă globală, este nevoie de o creștere în gamă a modelelor Renault. „Va fi nevoie de circa o generație și jumătate a modelelor noastre pentru a ridica Renault mai sus pe piață și a face astfel loc pentru ca Dacia să se dezvolte global”, a declarat Luca de Meo într-un interviu acordat AutomotiveNews Europe, citat de LifeNews.ro. Oficialul Renault a admis chiar că Dacia va trebui să aștepte circa 10 ani pentru a cuceri lumea.

Pentru a susține și mai limpede cât de departe este momentul în care Dacia se va putea extinde, șeful grupului francez a confirmat că, în America de Sud, de exemplu, modelul Bigster va fi comercilizat tot sub sigla Renault.

În privința amprentei industriale a grupului Renault, de Meo a explicat că uzinele din România, Maroc, Turcia și Spania sunt „punctele forte” ale sistemului de prodcuție al grupului. „Prin alocarea unor produse potrivite acolo vom câștiga în competitivitate. Acesta este calul câștigător al Renault”, a declarat șeful grupului francez.

Totodată, pentru a nu da naștere unor noi dispute cu sindicatele din Franța, el a menționat că „nu vom închide uzine din Franța. Pentru acestea găsim idei noi, așa cum s-a întâmplat la cea din Flins care va deveni un centru pentru economia circulară, reciclarea bateriilor și a altor componente”.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...