Dădacele din Marea Britanie sfidează recesiunea datorită prinţilor saudiţi şi oligarhilor ruşi

Băncile, retailul şi alte sectoare din economia britanică sunt marcate de restructurări, dar dădacele desfid recesiunea datorită cererii mari venite din străinătate, din partea prinţilor saudiţi, a oligarhilor ruşi, a afaceriştilor şi celebrităţilor care vor o Mary Poppins pentru copiii lor.
Economica.net - lun, 18 feb. 2013, 17:32
Dădacele din Marea Britanie sfidează recesiunea datorită prinţilor saudiţi şi oligarhilor ruşi

Agenţiile de plasare a bonelor vor să atragă clienţi de lux profitând de tradiţia regală britanică. Cu nume precum Imperial Nannies şi Royal Nannies, agenţiile şi-au asociat imaginea cu cele mai scumpe cartiere londoneze şi cu reputaţia Marii Britanii în domeniul educaţiei de înaltă clasă, relatează CNBC.

Louise Taylor, director la Kensington Nannies, a declarat că afacerile au cunoscut o dezvoltare explozivă de la criza financiară din 2007.

„Când credeam că vom avea o cădere masivă, ne-am dezvotlat puternic. Avem mai multe oferte de job-uri ca oricând”, a spus Taylor.

Ea a arătat că cei care au de lucru trebuie să muncească mai mult, astfel că bonele au devenit esenţiale.

„Piaţa externă tinde să devină una a super-bogaţilor, pentru că a devenit o modă să ai o dădacă. Am asistat la o creştere masivă a cererii din partea familiilor din Monaco, iar acolo sunt clienţi din Rusia şi ţările arabe”, a spus Taylor.

Bonele britanice au un avantaj faţă de cele de alte naţionalităţi, pentru că engleza este limba lor natală, sunt educate şi beneficiază de factorul de prestigiu cerut de piaţa super-bogaţilor din străinătate.

„Este un domeniu ferit de recesiune, pentru că vor fi întotdeauna oameni cu bani în Anglia şi străinătate”, a explicat ea.

O altă agenţie renumită, Norland Nannies, primeşte solicitări din partea unor familii din întreaga lume, în special din Europa şi Orientul Mijlociu. Norland are propriul său colegiu şi este faimoasă pentru uniformele purtate de studente. Absolventele şcolii pot câştiga până la 41.000 de lire sterline pe an (63.400 de dolari) dacă acceptă posturi în străinătate.

Imaginea dădacelor britanice disciplinate a intrat în conştiinţa populară odată cu lansarea filmului Mary Poppins de către Disney, în 1964, şi s-a îmbunătăţit şi datorită renumitei emisiuni de televiziune „Supernanny” din Statele Unite, în care o celebră expertă britanică, Jo Frost, ajută părinţii să îşi educe copiii.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...