Dafora a început lucrările de foraj a unei sonde pentru Rompetrol

Dafora Mediaş (DAFR) a început lucrările de foraj a unei sonde pentru compania Rompetrol în judeţul Gorj, parte a unui program în care compania petrolieră vizează în acest an investiţii de peste 10 milioane dolari pentru explorarea unui perimetru din judeţele Mehedinţi şi Gorj.
Economica.net - mar, 02 apr. 2013, 07:34
Dafora a început lucrările de foraj a unei sonde pentru Rompetrol

„Sonda Lupşa Sat-1 (judeţul Gorj), care este proiectată să atingă adâncimea de aproximativ 4.250 m, face parte dintr-un program al companiei Rompetrol ce vizează investiţia a peste 10 milioane de dolari în acest an pentru explorarea perimetrului Zegujani, cu o suprafaţă de 1.800 kilometri pătraţi. Dafora şi Rompetrol se află la cel de-al doilea proiect derulat împreună, după ce în anul 2012 s-au început lucrările de foraj la sonda Feteasca Kaz 1 care este încă în derulare”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Dafora Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Forajul sondei într-un perimetru amplasat în judeţele Mehedinţi şi Gorj a fost anunţat încă de săptămâna trecută de Rompetrol.

Perimetrul Zegujani, cu o suprafaţă de 1.800 kilometri pătraţi, este amplasat pe teritoriul a două judeţe, respectiv Mehedinţi şi Gorj. Lucrările fac parte din intenţia grupului de intensificare a activităţilor de upstream în România.

Rompetrol are un portofoliu de lucrări de servicii la sondă în România, Libia şi Kazahstan, iar planurile grupului vizează consolidarea poziţiei pe aceste pieţe şi începerea de proiecte noi în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Rompetrol deţine în concesiune, în România, cinci perimetre de explorare geologică, în Satu Mare, Zegujani, Greşu, Nereju şi Focşani.

Compania Dafora este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, care deţine aproape 50% din acţiunile Dafora. În acţionariatul companiei se mai regăşte firma Foraj Sonde Craiova, controlată de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu. Firma deţine 13,67% din titlurile Dafora.

Acţiunile Dafora au încheiat şedinţa bursieră de luni în creştere cu 3,54%, la preţul de 0,038 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 38 milioane lei (8,6 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nou concept de expunere la Țiriac Collection
Nou concept de expunere la Țiriac Collection
Țiriac Collection pune la dispoziția vizitatorilor un nou concept de expunere auto în curtea exterioară a galeriei ce ...
Raport COVID 19, 28 noiembrie: Sub 1.500 de cazuri și 106 decese
Raport COVID 19, 28 noiembrie: Sub 1.500 de cazuri și 106 decese
Grupul de Comunicare Strategică anunţă duminică, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au ...
Omicron, noul Coronavirus, face ravagii. Israel și-a închis complet granițele, deși este printre țările cu cei mai mulți vaccinați
Omicron, noul Coronavirus, face ravagii. Israel și-a închis complet granițele, deși este printre țările cu cei mai ...
Israel este prima țară din lume care își închide complet granițele de team ultimei variante de Coronavirus, Omicron. ...