Dafora estimează că va închide anul 2017 cu un profit de aproape 251 de milioane de lei

Bucureşti, 21 feb /Agerpres/ - Compania de foraj Dafora SA estimează că va închide anul 2017 cu un profit de 250,9 milioane de lei datorită operării în evidenţele contabile a Planului de reorganizare şi eficientizării activităţii, informează un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - mie, 21 feb. 2018, 09:46
Dafora estimează că va închide anul 2017 cu un profit de aproape 251 de milioane de lei

Dafora SA a demarat implementarea Planului de Reorganizare începând cu luna aprilie 2017, iar, până în prezent, Adunarea Creditorilor a aprobat fără obiecţiuni rapoartele financiare aferente trimestrelor I şi II de reorganizare.

‘Dafora SA şi-a îndeplinit obligaţiile stabilite în Programul de plăţi, acestea fiind efectuate atât din activitatea operaţională, cât şi din valorificarea activelor. Totodată, au fost efectuate plăţi anticipate către creditori din valorificarea activelor excedentare’, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, obiectivul companiei pentru anul 2018 îl reprezintă maximizarea profiturilor şi depăşirea indicatorilor financiari înregistraţi în anul precedent, prin contractarea de lucrări noi pe plan intern şi internaţional, identificarea de noi pieţe de desfacere a serviciilor, dar şi prin menţinerea relaţiei cu clienţii tradiţionali.

‘Îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite este una dintre preocupările de bază ale companiei, personalul înalt calificat, know how-ul şi capacitatea tehnică fiind atuurile care poziţionează Dafora în topul companiilor de profil cu o experienţă vastă în executarea lucrărilor de foraj de mare adâncime. În acest sens, numai în anul 2017 au fost săpate 3 sonde cu adâncimi de peste 3.000 m, 4 sonde de peste 4.000 de metri şi o sondă în curs de execuţie, care în prezent a depăşit adâncimea de 5.000 de metri’, menţionează compania.

Dafora SA va continua implementarea Planului de Reorganizare şi îmbunătăţirea activităţii sub toate aspectele prin aplicarea de strategii coerente şi eficiente care reflectă creşterea sustenabilă a companiei, se mai spune în comunicat.

Compania Dafora Mediaş a reintrat pe 25 septembrie 2017 la tranzacţionare la BVB, după ce planul de reorganizare a societăţii a fost aprobat definitiv de către Tribunalul Sibiu. Acţiunile companiei au fost suspendate de la tranzacţionare în urma intrării în insolvenţă în iunie 2015.

Dafora execută servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale şi ape geotermale, lucrări de probe producţie şi workover, transport, montaj, demontaj şi mentenanţă pentru instalaţiile de foraj şi echipamentul aferent.

Dafora a contractat majoritatea lucrărilor de foraj pentru companiile internaţionale implicate în acest sector pe piaţa din România, dar a derulat contracte şi în ţări precum Tanzania, Uganda, Sudan, Mozambic, Bulgaria, Franţa, Ucraina, Ungaria şi Israel.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...