1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Dafora Mediaş forează în Israel, de 16 milioane de dolari

Compania de servicii de foraj Dafora Mediaş îşi continuă expansiunea externă, menită să reducă dependenţa de cei doi mari clienţi interni, Romgaz şi OMV Petrom. În anii următori va executa lucrări de foraj în Israel pentru compania Givot Olam Oil Ltd, pe structura petroliferă Meged.

11 oct, 2012 | Adrian Ionescu | ECONOMICA.net

Se vor atinge adâncimi de peste 5.000 de metri. Lucrările vor demara la începutul anului viitor şi au o valoare aproximativă de 15,8 milioane de dolari, potrivit raportului trimis în această dimineaţă la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Lucrările se vor derula pe o perioadă de un an şi jumătate, cu şanse mari de prelungire pe încă doi ani, datorită potenţialului ridicat al câmpului petrolifer şi a mobilizării de noi instalaţii sunt foarte mari.

Dafora a căpătat experienţă pe diferite pieţe din Africa (Uganda, Tanzania, Sudan, Mozambic), din Franţa, Bulgaria şi Ucraina, încă din 2002, când managementul companiei a făcut din expansiunea externă o direcţie strategică de dezvoltare.

Dafora Mediaş (DAFR) a avut în primul semestru venituri în scădere cu 19,6%, până  la 77,8 milioane lei, şi a trecut pe pierderi de 5,4 milioane lei, după câştigul net de 2,9 milioane lei din primele şase luni ale anului trecut.

Băncile cer tot mai mult suplimentarea  garanţiilor la creditele luate de Dafora. Firma controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a suplimentat recent garanţiile cu o vilă de 7 milioane din Bucureşti.

Compania are garanţii constituite de alte câteva zeci milioane de euro pentru creditele obţinute.

Datoriile totale ale Dafora erau de aproape 284 de milioane de lei la 31 martie 2012, în uşoară creştere (3 milioane) faţă de sfârşitul anului trecut.

Compania are o valoare de piaţă de 31 de milioane de lei la Bursa din Bucureşti

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO