1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

Companii

Dafora şi-a redus pierderile cu 92% în primul semestru, până la 6,9 milioane de lei

Dafora a înregistrat o pierdere de peste 6,97 milioane lei, în primul semestru din acest an, în scădere cu 92,4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, se arată într-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), scrie Agerpres.

16 aug, 2016 | Agerpres

'În semestrul I se constată obţinerea unei pierderi de 6,9 milioane lei, valoare mult diminuată faţă de pierderea înregistrată în semestrul I al anului precedent în sumă de 93 milioane lei. Pierderea din semestrul I al anului curent a fost înregistrată pe fondul diminuării activităţii, existând un număr mai mic de proiecte în derulare, datorită în principal accentuării crizei din industria extractivă a petrolului, a rezultatului negativ din activitatea financiară, a ajustărilor şi provizioanelor înregistrate dar şi a înregistrării sumei aferente impozitului pe profit amânat', se arată în document.

Conform documentului, în semestrul I se constată pe de-o parte o creştere a datoriilor totale ale societăţii, iar de de altă parte o diminuare a valorii capitalurilor proprii ale societăţii ca urmare a pierderilor înregistrate de societate în perioada curentă generate de rezultatul negativ din activitatea financiară dar şi a ajustărilor şi provizioanelor înregistrate.

Astfel, valoarea totală a datoriilor companiei s-a ridicat la peste 273,5 milioane lei, în primul semestru din 2016.

În şedinţa din 2 iunie 2015, Consiliul de Administraţie al companiei a analizat soluţiile concrete care să permită continuarea activităţii în condiţii legale şi luând în considerare cadrul legal aplicabil a decis formularea şi depunerea unei cereri de declanşare a procedurii insolvenţei, la cererea debitorului. În urma declanşării procedurii insolvenţei, a fost numit în calitate de administrator judiciar provizoriu CITR Filiala Cluj, iar în data de 30 iulie 2015 Adunarea Generală a Acţionarilor a numit pe Calburean Gheorghe în funcţia de administrator special al societăţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO