1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Dafora şi-a redus pierderile la 4,76 mil. lei, la sfârşitul lunii septembrie, faţă de 95 mil. lei în septembrie 2015

Dafora a înregistrat o pierdere de peste 4,76 milioane lei, la 30 septembrie 2016, faţă o pierdere de 95,7 milioane de lei în perioada similară a anului precedent, se arată într-un raport publicat pe site-ul companiei.

15 noi, 2016 | Agerpres

'În trimestrul III 2016 se constată obţinerea unei pierderi de aproximativ 4,7 milioane lei, valoare mult diminuată faţă de pierderea înregistrată în trimestrul III al anului precedent în sumă de aproximativ 95 milioane lei. Pierderea din trimestrul III al anului curent a fost înregistrată pe fondul diminuării activităţii, existând un număr mai mic de proiecte în derulare, datorită în principal accentuării crizei din industria extractivă a petrolului, a rezultatului negativ din activitatea financiară, a ajustărilor şi provizioanelor înregistrate, dar şi a înregistrării cheltuielii aferente impozitului pe profit amânat, societatea înregistrând un rezultat din exploatare aferent perioadei ianuarie - septembrie 2016 de minus 2.204.239 lei şi un profit înainte de impozitare, taxe, amortizare de 3.028.181 lei', se spune în raport.

Conform documentului, la sfârşitul trimestrului III 2016 se constată pe de-o parte o uşoară creştere a datoriilor totale ale societăţii, iar pe de altă parte o diminuare a valorii capitalurilor proprii ale societăţii ca urmare a pierderilor înregistrate de societate în perioada curentă generate de rezultatul negativ din activitatea financiară, dar şi a ajustărilor şi provizioanelor înregistrate.

La 30 septembrie compania avea datorii de 271,8 milioane lei, din care 21,6 milioane de lei datorii pe termen scurt şi 250,199 milioane lei datorii pe termen lung.

Dafora SA desfăşoară activităţi de foraj şi construcţii. Activitatea de bază a societăţii constă în servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale şi ape geotermale, lucrări de probe producţie şi workover, transport şi mentenanţă pentru echipamente de foraj.

Datorită experienţei vaste acumulate în activităţi de foraj, aceasta s-a extins pe pieţe străine. În acelaşi timp, societatea are experienţă în inginerie civilă şi industrială, aeroporturi şi lucrări de infrastructură.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO