Dăianu: Vaccinarea nu înseamnă discriminare, ci salvarea de vieţi şi a economiei

Controlul pandemiei depinde de rata de vaccinare, iar asta nu înseamnă discriminare, ci să salvăm business-uri, economia şi vieţi omeneşti, pentru că avem prea mulţi care neagă şi cred în conspiraţii, a declarat, miercuri, Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal.
AGERPRES - mie, 21 apr. 2021, 13:00
Dăianu: Vaccinarea nu înseamnă discriminare, ci salvarea de vieţi şi a economiei

„Avem o problemă de competitivitate şi asta nu se rezumă doar la Unit Labour Cost. Ce înseamnă costul forţei de muncă? Normal, trebuie să plăteşti decent oamenii, altfel îţi pleacă din ţară. Asta ţine de infrastructură şi de managementul unor companii. Redresarea a început, dar pandemia persistă, iar guvernarea trebuie să fie axată pe urgenţe. Până una-alta, marea urgenţă este pandemia şi susţinerea economiei în continuare. Trebuie continuată cu consecvenţă corecţia macroeconomică. Controlul pandemiei depinde de rata de vaccinare. (Vaccinarea, n.r.) Nu înseamnă discriminare, ci să salvăm business-uri, economia şi vieţi omeneşti. Avem prea mulţi care neagă (pandemia, n.r.) şi cred în conspiraţii”, a menţionat Dăianu, la cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei de Risc de Ţară, organizată de Coface România.

În viziunea preşedintelui Consiliului Fiscal, România trebuie să aibă o Bancă de Dezvoltare, aşa cum se întâmplă în Polonia şi Ungaria.

„Vorbim de vreo trei-patru ani despre Banca de Dezvoltare şi nici până acum nu a apărut. Trebuie să existe, aşa cum există în alte ţări. Polonezii, ungurii au fost mult mai alerţi decât noi din acest punct de vedere. Mie îmi pare bine că şi viziunea Fondului Monetar Internaţional enunţată de Viktor Gaspar, care este directorul Departamentului de Politici Fiscale, un fost înalt oficial la Comisia Europeană, vorbeşte despre faptul că avem nevoie de sisteme mai echitabile fiscale. Când eu am făcut unele propuneri din acest punct de vedere, imediat eşti etichetat că eşti socialist. Prostii de genul acesta… Echitatea nu înseamnă socialism. Echitatea înseamnă o economie de piaţă care funcţionează corect, care nu este capturată de grupuri de interese”, a spus Dăianu.

Acesta a vorbit şi despre înfiinţarea Superligii europene de fotbal, demers pe care l-a catalogat drept „o ruşine”.

„Trebuie să existe o solidaritate în societate. Din punctul meu de vedere, această propunere European Soccer League – Superleague este absolut o ruşine. Când nişte fonduri de risc controlează nişte cluburi mari de fotbal, mai ales din Marea Britanie, ajungem în situaţia în care „wall street”-icăm fotbalul ca fenomen economic, social şi politic. O ruşine! Îmi pare bine să se stopează aşa ceva. Economia are contextualizare socială şi asta înseamnă societate”, a subliniat Daniel Dăianu.

Coface România organizează, miercuri, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei de Risc de Ţară, eveniment ce reuneşte experţi în riscul de ţară, specialişti din domeniul academic, bancar, precum şi investitori români şi din străinătate.

Te-ar mai putea interesa și
Încălzirea Bucureștiului este “într-o situație critică” – Claudiu Crețu, Termoenergetica
Încălzirea Bucureștiului este “într-o situație critică” – Claudiu Crețu, Termoenergetica
Directorul companiei Termoenergetica, Claudiu Crețu, spune că sistemul de termoficare din București este într-o situație critică și că Primăria Capitalei încă are probleme cu banii....
Apel al SUA şi UE pentru aderarea la proiectul de acord privind reducerea emisiilor de metan
Apel al SUA şi UE pentru aderarea la proiectul de acord privind reducerea emisiilor de metan
Uniunea Europeană şi Statele Unite au lansat un apel sâmbătă altor state să adere la proiectul lor de acord privind ...
Sorin Ion, Ministerul Educaţiei: Peste 1.000 de copii – confirmaţi pozitiv în prima săptămână de şcoală
Sorin Ion, Ministerul Educaţiei: Peste 1.000 de copii – confirmaţi pozitiv în prima săptămână de şcoală
Peste 1.000 de copii au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 în prima săptămână de şcoală, a declarat, sâmbătă, ...
Arafat îndeamnă clienţii să anunţe autorităţile, dacă oamenii nu sunt verificaţi în restaurante, la petreceri: Nu e pâră, e normal
Arafat îndeamnă clienţii să anunţe autorităţile, dacă oamenii nu sunt verificaţi în restaurante, la petreceri: ...
Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a afirmat că un participant la o petrecere dintr-un restaurant poate anunţa autorităţile, ...