1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Daimler a contractat o linie de credit de 9 miliarde euro de la 40 de bănci

Grupul german Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, a încheiat un acord cu un consorţiu format din peste 40 de bănci pentru o linie de credit de 9 miliarde euro, finanţând astfel programul ambiţios de dezvoltare a unor modele noi, cu scopul de a deveni lider de piaţă până în 2020.

27 sep, 2013 | Mediafax

Finanţarea va înlocui o linie de credit existentă, de 7 miliarde euro, care ar fi urmat să se încheie în 2015, potrivit unui comunicat al Daimler, citat de Bloomberg.

Noua linie de credit are o durată de 5 ani, cu posibilitatea de a fi prelungită până în 2020.

"Suntem încântaţi de interesul mare pentru această linie de credit. Am decis să înnoim mai devreme finanţarea existentă, în principal datorită condiţiilor favorabile de piaţă, şi am obţinut astfel o lichiditate solidă pe termen lung", a declarat în comunicat directorul financiar al Daimler, Bodo Uebber.

Consorţiul este format din peste 40 de bănci din Europa, Asia şi continentul american, iar licitaţia a fost "suprasubscrisă semnificativ", a precizat compania.

Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, s-a angajat să readucă Mercedes-Benz pe primul loc în topul producătorilor de automobile de lux până în 2020. Compania a căzut pe locul al treilea după vânzări în 2011, fiind devansată de BMW şi Audi, divizie a Volkswagen.

Grupul speră să atingă acest obiectiv prin investiţii în dezvoltarea a numeroase modele noi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO