Daimler a obţinut 780 de milioane de dolari din vânzarea participaţiei deţinută la Tesla

Daimler AG, producătorul maşinilor Mercedes-Benz, şi-a vândut participaţia de 3,9% deţinută la compania de maşini electrice Tesla Motors Inc, pentru 780 de milioane de dolari în numerar, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mie, 22 oct. 2014, 08:00
Daimler a obţinut 780 de milioane de dolari din vânzarea participaţiei deţinută la Tesla

În urma tranzacţiei, profitul operaţional înainte de taxe şi dobânzi pe 2014 al Daimler va fi majorat cu 780 milioane de dolari.

În 2009, Daimler a investit 50 de milioane de dolari într-o participaţie de 9%, apoi a vândut o parte din acţiuni unui fond de investiţii suveran din Abu Dhabi.

‘Au obţinut un profit bun din vânzare. Ei nu au nevoie să fie proprietari pentru a achiziţiona tehnologie de la Tesla, de când Elon Musk a făcut tehnologia publică pentru oricine vrea să o utilizeze’, a afirmat analistul Richard Hilgert, de la Morningstar.

Musk, cofondatorul şi directorul general al Tesla, a anunţat în iunie că invenţiile companiei în privinţa maşinilor electrice şi a bateriilor vor fi făcute publice pentru a fi utilizate ‘de bună credinţă’.

Activitatea la vehiculele electrice Mercedes a fost finalizată şi Daimler va continua să achiziţioneze componente de la Tesla. Cooperarea dintre cele două companii nu este afectată, a anunţat compania germană.

Luna viitoare va începe vânzarea vehiculelor electrice Mercedes în Europa, după ce aceste modele se comercializează deja în SUA.

Tesla furnizează baterii şi motoare electrice pentru vehiculele electrice Smart Fortwo şi noul Mercedes-Benz B-Class Electric Vehicle.

În iulie 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, fiind create, astfel, circa 250 de locuri de muncă.

Tehnologia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...