1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

E oficial: Daimler va investi peste 300 milioane de euro în România, într-o nouă fabrică

Grupul german Daimler va investi peste 300 milioane euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeş, judeţul Alba.

24 apr, 2013 | Mediafax

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, va extinde capacitatea de producţie a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart funcţionează deja la capacitate maximă, se arată într-un comunicat transmis miercuri de grupul german.

Compania va investi în România peste 280 milioane euro pentru producţia noii generaţii de cutii de viteze automate, iar investiţiile totale planificate depăşesc 300 milioane euro, se spune în comunicat.

„Extinderea reţelei noastre de producţie va include o locaţie suplimentară pentru asamblarea cutiilor de viteze, ce este concepută pentru a completa capacităţile noastre existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare a clienților, cu o flexibilitate mai mare în viitor” a declarat Andreas Renschler, membru al Consiliului de Administrație Daimler pentru Producție și Achiziții Publice Mercedes-Benz Cars și Mercedes-Benz Vans. 

Ţinând cont de faptul că producţia este supraîncărcată şi lipseşte spaţiului necesar dezvoltării producţiei de cutii de viteze în Stuttgart, vor fi construite locații suplimentare, se arată în comunicat. “De peste 10 ani, Star Transmission continuă să fie un partener de încredere al locaţiilor noastre producătoare de sisteme de transmisie, din Germania. Având în vedere situaţia actuală și în baza experienței si colaborarii excelente cu Star Transmission, opțiunea pentru asigurarea capacităților necesare de asamblare suplimentară, într-o manieră flexibilă, este de a extinde activitățile din România”, explică Peter Schabert, Directorul de Producţie pentru Sisteme de Transmisie a Mercedes-Benz şi al Fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim, referindu-se la planurile pentru viitoarea rețea de producție de cutii de viteze. “Fabrica de cutii de viteze din Stuttgart va rămâne în continuare centrul producției de cutii de viteze pentru Mercedes-Benz Cars și va acționa în calitate de centru de competență în această rețea de producție” a declarat Schabert, în comunicat.

Unitatea de producţie Daimler din România, Star Transmission, a fost înființată în anul 2001. În prezent, compania și cei aproximativ 800 de angajați din locațiile Cugir şi Sebeş produc componente pentru motoarele și cutiile de viteze ale autoturismelor actuale Mercedes-Benz, precum și cutii de viteze pentru modelele mai vechi.

Ce se va fabrica în România

"A fost deja luată decizia pentru a începe producțiaunei cutii de viteze automate cu 5 trepte, la mijlocul acestui an, în noua locație din Sebeș, până la ieşirea din fabricaţie. Începând din 2014, generația actuală de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi, de asemenea, asamblată acolo. Acest lucru va oferi, astfel, capacități suplimentare de asamblare care vor completa producția din Stuttgart, unde a fost concentrată asamblarea până în prezent. Cu sprijinul guvernului român in vederea extinderii capacităților de producție, se preconizează că o nouă generație de cutii de viteze automate va fi, de asemenea, fabricată în
noua reț ea de producție care implică locațiile din Stuttgart (producție completă, inclusiv asamblare) și Sebeș (doar asamblare) începând cu anul 2016" se mai arată în comunicat.

Consiliul de Supraveghere al companiei a aprobat miercuri măsurile de extindere a capacităţilor de producţie de piese auto destinate Mercedes-Benz Cars.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO