Daimler ar putea cumpăra acţiuni la producătorul auto Volvo – presa germană

Daimler AG ar putea furniza motoare producătorului auto Volvo şi chiar ar putea prelua o mică participaţie la compania suedeză, a anunţat revista germană Manager Magazin, fără a cita sursa informaţiei, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 20 apr. 2018, 06:58
Daimler ar putea cumpăra acţiuni la producătorul auto Volvo - presa germană

Anunţul vine după ce, în ultimele săptămâni, miliardarul Li Shufu, preşedintele grupului auto chinez Geely, a achiziţionat ‘discret’ o participaţie de 9,7% la Daimler cu suma de nouă miliarde de dolari.

Geely a anunţat că vrea o alianţă cu Daimler, care dezvoltă vehicule electrice şi autonome, pentru a răspunde provocărilor venite de la noile rivale, cum ar fi Tesla şi Uber. În decembrie, Li a devenit acţionar principal al Volvo AB, al doilea mare producător global de camioane. În 2010, el a achiziţionat Volvo Cars de la Ford Motor, iar anul trecut a preluat producătorul britanic de maşini sport Lotus Cars.

Daimler ar putea cumpăra ‘câteva procente’ din Volvo Cars, susţine Manager Magazin.

Reprezentanţii Volvo nu au comentat informaţia, în timp ce un purtător de cuvânt al Daimler a afirmat: ‘Acestea sunt pure speculaţii pe care nu le comentăm’.

În martie, directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, a salutat apariţia noului acţionar Li Shufu, preşedintele grupului chinez Geely, şi a declarat că orice alianţă industrială va depinde de acordul actualului partener din China, BAIC.

”Am dori să avem acordul partenerului nostru chinez”, a afirmat Zetsche, referindu-se la BAIC, compania cu care Daimler operează fabrica Beijing Benz.

”Vom examina fiecare propunere pentru a vedea modul în care corespunde cu dorinţele partenerului nostru”, a explicat şeful Daimler.

Acesta a adăugat că a avut o discuţie interesantă cu un antreprenor care are un succes deosebit, Li Shufu, care a apreciat pozitiv conducerea Daimler şi nu a cerut un loc în Consiliul de Supervizare al companiei germane.

Discuţiile au vizat trei domenii: relaţia cu Volvo, posibila cooperare în China şi acţionariatul, a precizat Zetsche.

În plus, el a apreciat că decizia preşedintelui Geely ar putea impulsiona BAIC să-şi reînnoiască eforturile pentru preluarea unei participaţii la Daimler, deşi aceasta este o ipoteză ”speculativă” din partea sa.

În trecut, BAIC anunţase că vrea să preia acţiuni Daimler.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Erdogan l-a demis pe șeful Institutului de statistică din Turcia, după publicarea datelor privind inflația
Erdogan l-a demis pe șeful Institutului de statistică din Turcia, după publicarea datelor privind inflația
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a demis pe şeful agenţiei naţionale de statistică, potrivit unui decret publicat ...
Statele Unite vor trimite în scurt trupe suplimentare în țările din Europa de Est
Statele Unite vor trimite în scurt trupe suplimentare în țările din Europa de Est
Joe Biden a afirmat vineri că va trimite în curând un număr mic de soldaţi americani în Europa de Est, pe fondul tensiunilor ...
Scumpirea accelerată a benzinei și motorinei continuă: 13 bani pe litru în plus în doar o săptămână
Scumpirea accelerată a benzinei și motorinei continuă: 13 bani pe litru în plus în doar o săptămână
Creșterea prețurilor la carburanți, vizibilă de la începutul anului, continuă. Prețurile au crescut cu 13 bani pe ...