Daimler ar putea produce autoturismele Mercedes-Benz în Rusia

Grupul auto german Daimler ia în considerare producerea de automobile în Rusia, deşi încă nu s-a luat nicio decizie finală, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 01 apr. 2014, 16:31
Daimler ar putea produce autoturismele Mercedes-Benz în Rusia

O astfel de mişcare ar putea veni într-un moment sensibil, după ce SUA şi UE au impus sancţiuni asupra Rusiei, în urma anexării Crimeii.

Câţiva directori generali din Germania au criticat strategia SUA şi UE, temându-se de consecinţele asupra afacerilor lor. Rusia este al 11 partener comercial al Germaniei, comerţul ajungând anul trecut la 76,5 miliarde de euro (105 miliarde de dolari).

Daimler are doi parteneri în Rusia – deţine 11% din producătorul de camioane Kamaz şi are un parteneriat cu firma GAZ pentru producerea furgonetelor Mercedes-Benz.

Daimler a anunţat marţi că va continua să-şi extindă producţia la nivel global pentru autoturismele Mercedes-Benz.

‘În acest context, căutăm, de asemenea, potenţiale locaţii de producţie a maşinilor de pasageri în Rusia şi purtăm discuţii variate’, se arată în comunicatul companiei germane. Discuţiile vor continua, iar în prezent ‘nu există planuri sau decizii pentru producţia de autoturisme Mercedes-Benz în Rusia, adaugă Daimler.

În timp ce vânzările auto în Rusia au fost slabe, înregistrând un declin de 4% în primele două luni ale anului, livrările de autoturisme Mercedes-Benz au crescut cu 26%.

Rusia este una dintre primele zece pieţe ale Daimler.

Întrebat recent dacă preferă să menţină în mare parte nemodificată actuala strategie în loc să adopte măsuri radicale în timpul mandatului său, şeful Daimler, Dieter Zetsche, a răspuns că este deschis la noi moduri de creştere a afacerii.

‘Dacă doar ne vom continua munca şi nu vom dezvolta mai multe elemente pentru a progresa, cu siguranţă am da înapoi’, a spus Zetsche, al cărui mandat expiră în 2016.

Profitul Daimler AG, al treilea mare producător mondial de automobile de lux, a crescut în trimestrul patru din 2013 cu 45%, datorită cererii pentru noile modele Mercedes-Benz CLA şi S-Class.

În perioada octombrie – decembrie 2013, profitul înainte de dobânzi şi taxe a urcat la 2,53 miliarde de euro (3,42 miliarde de dolari), de la 1,74 miliarde de euro în perioada similară din 2012. Analiştii se aşteptau la un câştig de 2,37 miliarde de euro.

Veniturile Daimler AG s-au majorat în trimestrul patru din 2013 cu 7,6%, la 32,1 miliarde de euro.

În acest an, compania germană se aşteaptă la o creştere semnificativă a profitului din operaţiuni continue, de la 7,92 miliarde de euro, înregistrat în 2013, datorită cererii pentru noile modele Mercedes-Benz.

Daimler a demarat un program de reducere a cheltuielilor cu două miliarde de euro la divizia auto, care ar urma să se finalizeze în decembrie 2014. Programul vizează eficientizarea producţiei, reducerea costului materialelor şi o utilizare mai flexibilă a fondurilor.

Anul trecut, vânzările Mercedes-Benz au crescut cu 10,7% până la o cifră record de 1,46 milioane de vehicule, recuperând decalajul care îl separă de rivalul Audi, al doilea mare producător mondial de automobile de lux.

În iulie, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes – Benz, fiind create, astfel, circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...