Daimler creşte capacitatea de producţie în China pentru a face faţă cererii ridicate

Principala societate mixtă a Daimler AG în China, cu BAIC Motor, intenţionează să adauge un schimb şi zile lucrătoare la cele două fabrici din Beijing, pentru a majora cu 45% capacitatea de producţie la maşinile Mercedes-Benz, conform unui document publicat pe site-ul societăţii mixte, transmite Reuters.
AGERPRES - lun, 07 iun. 2021, 09:58
Daimler creşte capacitatea de producţie în China pentru a face faţă cererii ridicate

Proiectata modernizare a Beijing Benz Automotive Co (BBAC), unde Daimler deţine 49%, a fost prezentată într-un document postat luna trecută pe site-ul BBAC pentru a se solicita opinia publică privind extinderea, scrie Agerpres.

Anunţul vine pe fondul majorării cererii pentru vehiculele de lux produse de BBAC pe cea mai mare piaţă auto din lume. China este cea mai mare piaţă a Daimler, grupul german vinde aici mai multe maşini decât în Germania şi în Statele Unite.

Anul trecut, BBAC a vândut un număr record – 611.000 de vehicule – în statul chinez, în creştere cu 8% faţă de 2019. Capacitatea combinată a celor două fabrici din Beijing era de 520.000 de vehicule pe an.

Reprezentanţii BBAC şi Daimler nu au dorit să comenteze informaţiile despre modernizarea uzinelor. Separat, BBAC are o fabrică unde sunt produse vehicule electrice în Beijing, cu o capacitate de 150.000 de maşini pe an.

BAIC Group, firma mamă a BAIC Motor, deţine o participaţie de 5% în Daimler.

Pe lângă societatea mixtă cu BAIC Motor, Daimler va începe anul viitor fabricarea vehiculelor electrice Smart cu grupul chinez Geely, care deţine o participaţie de 9,7% la Daimler. De asemenea, grupul german produce camioane cu o altă subsidiară a BAIC Group, Beiqi Foton.

Autorităţile de la Beijing vor ca automobilele electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% acum.

În condiţiile în care economia chineză continuă redresarea stabilă, revenirea cererii va accelera, contribuind la creşterea vânzărilor auto în 2021, când livrările ar urma să depăşească 26 milioane de unităţi, o creştere de 4% faţă de 2020, previzionează Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM).

China va rămâne cea mai mare piaţă a Mercedes-Benz în următorul deceniu, iar grupul german îşi va ajusta unităţile de producţie pentru a face faţă modificării cererii, pe fondul creşterii tensiunilor comerciale globale, a afirmat recent directorul general al Daimler AG, Ola Kaellenius.

Declaraţia sa vine în contextul escaladării tensiunilor comerciale dintre SUA, China şi Europa, după ce aproape un deceniu de creştere a ajutat Mercedes să devină cel mai bine vândut brand de lux din lume.

Datorită cererii solide din China, Daimler şi rivalele germane Volkswagen şi BMW au publicat rezultate peste aşteptări în 2020.

„În următorii zece ani ne aşteptăm de asemenea să înregistrăm cel mai semnificativ ritm de creştere în China, producătorul de maşini de lux va urma piaţa”, a explicat Kallenius.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Te-ar mai putea interesa și
Liderii G7 se angajează să distribuie un miliard de doze de vaccin anti-COVID-19 statelor sărace
Liderii G7 se angajează să distribuie un miliard de doze de vaccin anti-COVID-19 statelor sărace
Liderii statelor celor mai industrializate (G7) s-au angajat să distribuie un miliard de doze de vaccin anti-COVID-19 statelor sărace, până la sfârşitul anului viitor, a anunţat duminică......
Preşedintele Consiliului Concurenţei: Economia noastră a mers surprinzător de bine în 2020
Preşedintele Consiliului Concurenţei: Economia noastră a mers surprinzător de bine în 2020
Economia românească a mers suprinzător de bine în pandemie şi a existat o capacitate excelentă de adaptare la criză ...
Drum Expres Craiova – Pitești: Oseminte descoperite într-un sit arheologic pe şantierul tronsonului 1
Drum Expres Craiova – Pitești: Oseminte descoperite într-un sit arheologic pe şantierul tronsonului 1
Mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, în timpul lucrărilor pentru ...
Chiriţoiu despre liberalizarea pieţei de energie: Important e să convingem oamenii să treacă în contracte mai avantajoase pentru ei
Chiriţoiu despre liberalizarea pieţei de energie: Important e să convingem oamenii să treacă în contracte mai avantajoase ...
Furnizorii de gaze şi electricitate vor avea în oferta lor şi contracte mai avantajoase o dată cu liberalizarea pieţei ...