Daimler dezminte informaţiile unui grup de lobby privind depăşirea nivelului emisiilor de oxid de azot

Producătorul auto german Daimler a apreciat că sunt discutabile informaţiile publicate de grupul german de lobby Deutsche Umwelthilfe (DUH) potrivit cărora rezultatele la teste au arătat că nivelul emisiilor de oxid de azot la modelul Mercedes C-Class 200 CDI depăşeşte limitele legale din Europa, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 16 dec. 2015, 12:24
Daimler dezminte informaţiile unui grup de lobby privind depăşirea nivelului emisiilor de oxid de azot

‘Rezultatele testului sunt discutabile deoarece condiţiile în care s-a efectuat testul nu sunt clare. Nu ştim modelul specific, temperatura la momentul testelor, greutatea încărcăturii’, a afirmat miercuri un purtător de cuvânt al Daimler, care produce vehicule Mercedez-Benz cu motoare diesel.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităţilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susţine Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA).

Citând rezultatele testului desfăşurat de Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Berna, Elveţia, DUH a anunţat la o conferinţă de presă că nivelul emisiilor de oxid de azot la modelul Mercedes C-Class 200 CDI este mai mult decât dublu decât limita legală.

Acuzaţii similare au fost făcut şi în septembrie de către DUH dar companiile acuzate – Daimler, Opel (divizie a General Motors) şi Renault – au contesta informaţiile.

Săptămâna trecută, Daimler a anunţat că vânzările diviziei sale de lux Mercedes-Benz au urcat în noiembrie cu 7,4% pe plan global, la 161.953 vehicule, cel mai semnificativ avans lunar înregistrat vreodată în istoria companiei germane.

Cererea ridicată pentru noile SUV-uri şi modele compact Mercedes-Benz în Europa, China şi SUA a majorat vânzările brandului cu 14% în primele 11 luni din 2015, la nivelul record de 1,69 milioane de vehicule. Livrările din perioada ianuarie – noiembrie 2015 sunt mai ridicate decât cele de pe parcursul anului trecut.

Pe segmentul automobilelor de lux, Mercedes concurează cu BMW şi Audi. Anul trecut, Mercedes s-a situat pe locul trei în topul vânzărilor de maşini premium, după ce a livrat 1,65 milioane de vehicule, un avans de 13% faţă de 2013, fiind cea mai rapidă rată de creştere din rândul producătorilor de automobile de lux.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

Te-ar mai putea interesa și
Americanii de la NuScale, cu care românii vor să facă centrala nucleară cu SMR de la Doicești, au pierderi de 48 mil. USD la trei luni
Americanii de la NuScale, cu care românii vor să facă centrala nucleară cu SMR de la Doicești, au pierderi de 48 mil. ...
Compania americană NuScale a raportat pentru primele trei luni ale anului 2024 o pierdere netă de 48,1 milioane de dolari și a anunțat că proiectul SMR cu firma românească RoPower Nuclear......
Preşedintele rus Vladimir Putin îl propune din nou ca premier pe Mihail Mişustin
Preşedintele rus Vladimir Putin îl propune din nou ca premier pe Mihail Mişustin
Preşedintele rus Vladimir Putin, care şi-a început marţi al cincilea mandat, l-a propus din nou vineri ca premier pe ...
Deficitul comercial a scăzut cu 1,5% în primele trei luni din 2024, până la 6,669 miliarde de euro
Deficitul comercial a scăzut cu 1,5% în primele trei luni din 2024, până la 6,669 miliarde de euro
Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) în primele trei luni din acest an a fost de 6,699 miliarde de euro, mai mic cu ...
România a cumpărat rachete AIM-9X Sidewinder Block II de la armata SUA pentru circa 70 de milioane de dolari
România a cumpărat rachete AIM-9X Sidewinder Block II de la armata SUA pentru circa 70 de milioane de dolari
Statele Unite ale Americii au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România pentru a oferi capabilități ...