1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Daimler dezminte informaţiile unui grup de lobby privind depăşirea nivelului emisiilor de oxid de azot

Producătorul auto german Daimler a apreciat că sunt discutabile informaţiile publicate de grupul german de lobby Deutsche Umwelthilfe (DUH) potrivit cărora rezultatele la teste au arătat că nivelul emisiilor de oxid de azot la modelul Mercedes C-Class 200 CDI depăşeşte limitele legale din Europa, transmite Reuters.

16 dec, 2015 | ECONOMICA.net

'Rezultatele testului sunt discutabile deoarece condiţiile în care s-a efectuat testul nu sunt clare. Nu ştim modelul specific, temperatura la momentul testelor, greutatea încărcăturii', a afirmat miercuri un purtător de cuvânt al Daimler, care produce vehicule Mercedez-Benz cu motoare diesel.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităţilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susţine Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA).

Citând rezultatele testului desfăşurat de Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Berna, Elveţia, DUH a anunţat la o conferinţă de presă că nivelul emisiilor de oxid de azot la modelul Mercedes C-Class 200 CDI este mai mult decât dublu decât limita legală.

Acuzaţii similare au fost făcut şi în septembrie de către DUH dar companiile acuzate - Daimler, Opel (divizie a General Motors) şi Renault - au contesta informaţiile.

Săptămâna trecută, Daimler a anunţat că vânzările diviziei sale de lux Mercedes-Benz au urcat în noiembrie cu 7,4% pe plan global, la 161.953 vehicule, cel mai semnificativ avans lunar înregistrat vreodată în istoria companiei germane.

Cererea ridicată pentru noile SUV-uri şi modele compact Mercedes-Benz în Europa, China şi SUA a majorat vânzările brandului cu 14% în primele 11 luni din 2015, la nivelul record de 1,69 milioane de vehicule. Livrările din perioada ianuarie - noiembrie 2015 sunt mai ridicate decât cele de pe parcursul anului trecut.

Pe segmentul automobilelor de lux, Mercedes concurează cu BMW şi Audi. Anul trecut, Mercedes s-a situat pe locul trei în topul vânzărilor de maşini premium, după ce a livrat 1,65 milioane de vehicule, un avans de 13% faţă de 2013, fiind cea mai rapidă rată de creştere din rândul producătorilor de automobile de lux.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO