Daimler va investi 500 milioane euro într-o nouă uzină de motoare din Polonia

Producătorul auto Daimler a anunţat, miercuri, că va investi aproximativ 500 milioane de euro (574,5 milioane de dolari) în noua fabrică de motoare din Polonia, unde vor fi create sute de locuri de muncă, pentru a-şi extinde capacităţile de producţie din afara Germaniei, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 04 mai 2016, 09:28
Daimler va investi 500 milioane euro într-o nouă uzină de motoare din Polonia

La uzina din Jawor, situată la aproximativ 70 de kilometri de Wroclaw, vor fi create sute de locuri de muncă şi vor fi produse motoare pe benzină şi pe motorină de patru cilindri pentru automobilele Mercedes-Benz.

Avansul vânzărilor Mercedes-Benz a fost de două ori mai rapid decât al BMW în primul trimestru din 2016, apropiindu-se de obiectivul de a redeveni cel mai bine vândut brand de lux din lume pentru prima dată în ultimul deceniu.

În perioada ianuarie – martie 2016, livrările Mercedes-Benz au urcat cu 13% (483.487 vehicule), faţă de un avans de 6% al brandului BMW (478.743 unităţi) şi de 4% al Audi (455.750 vehicule).

Liderii pieţei automobilelor de lux sunt în acest moment Mercedes (divizia de lux a Daimler), BMW şi Audi (divizia de lux a Volkswagen).

În martie, BMW a depăşit Mercedes, livrând 201.352 vehicule, faţă de 198.921 unităţi vândute de Mercedes. Pe locul trei se află Audi, cu 186.100 maşini.

Obiectivul strategic al Mercedes este să redevină lider mondial pe piaţa automobilelor de lux, o poziţie pe care a pierdut-o în faţa BMW în 2005, iar în 2011 a căzut pe locul al treilea, după Audi.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes – Benz.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa, apreciind că suspectează compania rusă de......
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) a adoptat vineri o rezoluţie interimară care îndeamnă autorităţile ...
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 ...
Update: Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că prin introducerea obligativităţii certificatului verde COVID în ...
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...