1EUR = 4.8359 RON

Companii

Daimler-Mercedes vrea să construiască încă o fabrică în America de Nord

Directorul general al Daimler AG, Dieter Zetsche, a anunţat luni că grupul german ar putea construi încă o fabrică în America de Nord, pentru a-şi majora capacitatea de producţie la nivel global, transmite Reuters.

13 ian, 2014 | Agerpres

Producătorul modelelor Mercedes-Benz a anunţat recent că a vândut peste 1,4 milioane de vehicule în 2013 şi este în grafic pentru a raporta noi vânzări record.

'Am început activitatea la viitoarea generaţie de maşini compacte şi analizăm majorarea capacităţii de producţie la nivel global', a afirmat şeful Daimler la Salonul Auto de la Detroit.

'Unul dintre scenarii ar fi o nouă fabrică în America de Nord. Încă nu a fost luată nici o decizie', a adăugat acesta.

Constrângerile privind capacitatea de producţie sunt o problemă de lux, fiind un simptom al cererii ridicate de vehicule, a apreciat Dieter Zetsche, adăugând că pe orice piaţă există deficit de maşini, iar cererea pentru noul model S-Class este solidă.

Mercedes produce aproximativ două treimi din maşinile sale în Germania, dar 80% din vânzări vin din afara ţării. Majorarea capacităţii de producţie pentru maşini compacte la fabrica Daimler din Tuscaloosa (SUA) nu a fost luată în discuţie, a precizat Zetsche.

În iulie, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes - Benz, fiind create, astfel, circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO