Daimler preferă Polonia pentru noua sa fabrică de motoare

Guvernul polonez a semnat un contract de investiţii cu producătorul auto german Daimler AG, care va investi aproximativ 500 de milioane de euro în construirea unei noi fabrici de motoare în Jawor (Silezia Inferioară), unde vor fi create sute de locuri de muncă, transmite site-ul warsawvoice.pl.
Economica.net - mie, 12 oct. 2016, 06:00
Daimler preferă Polonia pentru noua sa fabrică de motoare

Anunţul oficial ar urma să fie făcut joi, a precizat agenţia poloneză de presă PAP citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Reprezentanţii Guvernului de la Varşovia nu au comentat informaţia.

Fabrica ar urma să producă din 2019 motoare pe benzină şi motorină pentru maşinile Mercedes-Benz, în vederea extinderii capacităţilor de producţie din afara Germaniei.

Pentru Polonia, ţară cu majoritatea celor mai poluate oraşe din Uniunea Europeană, tranzacţia face parte dintr-o strategie de stimulare a investiţiilor prin acordarea de facilităţi investitorilor străini interesaţi de industria auto.

Producătorii auto Fiat, Volkswagen şi Opel – divizie a General Motors – au uzine pentru producţia de autovehicule în Polonia.

Avansul vânzărilor Mercedes-Benz a fost de două ori mai rapid decât al BMW în primele opt luni din 2016, apropiindu-se de obiectivul de a redeveni cel mai bine vândut brand de lux din lume pentru prima dată în ultimul deceniu.

În perioada ianuarie – august 2016, livrările Mercedes-Benz au urcat cu 12% (la 1,32 milioane de vehicule), faţă de un avans de 5,5% al brandului BMW (la 1,28 milioane de autoturisme), şi faţă de Audi, divizia de lux a grupului auto german Volkswagen, care a înregistrat o creştere de 4,9%, la 1,23 milioane de vehicule).

Obiectivul strategic al Mercedes este să redevină lider mondial pe piaţa automobilelor de lux, o poziţie pe care a pierdut-o în faţa BMW în 2005, iar în 2011 a căzut pe locul al treilea, după Audi.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate destinate autoturismelor de lux Mercedes-Benz.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...