Daimler: Profitul a scăzut cu 13% în al doilea trimestru

Daimler a raportat o scădere de 13% a profitului din trimestrul al doilea, la 2,24 miliarde euro înainte de dobânzi şi taxe, în urma investiţiilor pentru extinderea gamei de modele compacte a mărcii Mercedes-Benz, ale cărei vânzări au crescut la şase luni cu aproape 7%, la peste 650.000 unităţi.
Economica.net - mie, 25 iul. 2012, 11:26
Daimler: Profitul a scăzut cu 13% în al doilea trimestru

În perioada corespunzătoare a anului trecut, compania a avut un profit EBIT de 2,58 miliarde euro.

Rezultatul din trimestrul al doilea al acestui an se încadrează în estimările analiştilor. Vânzările Daimler au urcat cu 10%, la 28,9 miliarde euro, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

„În aproape toate regiunile există incertitudini economice şi riscuri. Astfel, trebuie să rămânem vigilenţi, monitorizând evoluţiile economice şi pieţele volatile”, a declarat în comunicat directorul general al grupului german, Dieter Zetsche.

După ce a deschis în luna martie o fabrică în Ungaria, Daimler a anunţat recent că va dubla, la 1,2 miliarde euro, investiţiile într-o unitate de producţie din Germania care asamblează autoturisme de mici dimensiuni. Compania pregăteşte cinci noi modele compact pentru a recupera decalajul faţă de tradiţionalul rival BMW.

Între timp, cererea auto din Europa scade pentru cel de-al cincilea an consecutiv, iar producători precum Peugeot şi General Motors au anunţat închideri de fabrici şi concedieri masive din cauza capacităţii de producţie prea ridicate.

Daimler a coborât anul trecut pe locul al doilea în topul producătorilor de maşini de lux, fiind depăşit de Audi, parte a grupului Volkswagen.

Acţiunile companiei au crescut în acest an cu 6,5%, capitalizarea de piaţă urcând la 38,5 miliarde euro.

Daimler a livrat peste 652.000 de autoturisme Mercedes-Benz în primele şase luni, în urcare cu 6,9%.

Vânzările BMW au urcat în acelaşi timp cu 8,3%, la 747.000 de autoturisme, în timp ce Audi a crescut cu 12%, la 733.000 de unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
Regulamentul pentru stocarea gazelor a fost adoptat de Consiliul UE
Regulamentul pentru stocarea gazelor a fost adoptat de Consiliul UE
La trei luni de la publicarea propunerii legislative de către Comisie, Consiliul UE a adoptat definitiv regulamentul care urmăreşte să asigure faptul că, în pofida perturbărilor de pe piaţa......
Creditul neguvernamental a crescut în mai cu 1,6%
Creditul neguvernamental a crescut în mai cu 1,6%
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut în luna mai 2022 cu 1,6% faţă de aprilie ...
Primele tranzacții pe Piața Marilor Consumatori de energie de la BRM. Nuclearelectrica a vândut către Alro, prețul este în jur de 1.000 de lei/MWh
Primele tranzacții pe Piața Marilor Consumatori de energie de la BRM. Nuclearelectrica a vândut către Alro, prețul este ...
Săptămâna trecută au avut loc primele tranzacții pe Piața Marilor Consumatori de Energie (PMC), operată de Bursa de ...
Forţele ruse, pe punctul de a ocupa integral regiunea Lugansk, îşi intensifică ofensiva în Ucraina
Forţele ruse, pe punctul de a ocupa integral regiunea Lugansk, îşi intensifică ofensiva în Ucraina
Armata rusă îşi intensifică ofensiva în Ucraina şi încearcă în prezent să blocheze oraşul Lisiceansk, unul dintre ...