Daimler raportează rezultate financiare trimestriale solide, în pofida pandemiei

Grupul german Daimler AG a raportat vineri rezultate financiare trimestriale solide, dar a avertizat că declinul vânzărilor cauzat de pandemia de coronavirus (COVID-19) va fi doar parţial compensat până la finalul anului, transmit DPA şi Reuters.
Economica.net - vin, 23 oct. 2020, 11:00
Daimler raportează rezultate financiare trimestriale solide, în pofida pandemiei

Profitul operaţional ajustat a urcat la 3,48 miliarde de euro (4,10 miliarde de dolari) în trimestrul trei din 2020, de la 3,14 miliarde de euro în perioada similară din 2019.

Compania germană se aşteaptă acum ca profitul operaţional din 2020 să fie în linie cu cel de anul trecut, de 10,3 miliarde de euro, după ce anterior previzionase un declin al câştigurilor. Previziunile Daimler se bazează pe o normalizare a condiţiilor economice de pe pieţele sale cheie, în absenţa unor noi măsuri de izolare ca urmare a pandemiei.

Producătorul a vândut în trimestrul trei sub 773.000 de maşini, camioane şi autobuze, în scădere cu 8% faţă de perioada similară din 2019. Veniturile au înregistrat un declin de 7%, la 40,3 miliarde de euro.

Rentabilitatea ajustată a vânzărilor la divizia Mercedes-Benz şi de autoutilitare a urcat la 9,4% în perioada iulie-septembrie 2020, de la 7% în trimestrul trei din 2019, redresându-se de la minus 1,5% în trimestrul doi din 2020.

Acţiunile Daimler au urcat vineri cu 2% după anunţarea rezultate financiare.

Compania şi-a redus costurile iar 2.000 de angajaţi au fost incluşi în schema de disponibilizări voluntare.

De asemenea, Daimler a anunţat că va continua să caute soluţii la diviziile care înregistrează pierderi, cum ar fi platforma de mobilitate Freenow, deţinută împreună cu BMW. Miercuri, revista Manager Magazin anunţa că grupul american de ridesharing Uber Technologies Inc a oferit peste un miliard de euro pentru a cumpăra Freenow.

În timp ce Daimler este pregătită să vândă, directorul general al BMW, Oliver Zipse, este indecis în privinţa tranzacţiei, în schimb este deschis la ideea vânzării unei participaţii către Uber, susţine Manager Magazin.

Livrările de maşini Mercedes-Benz şi de autoutilitare au scăzut cu 4% în perioada iulie-septembrie 2020, deoarece pandemia a continuat să afecteze cererea, determinând Daimler să reafirme că se aşteaptă la scăderea vânzărilor în 2020, comparativ cu 2019.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Te-ar mai putea interesa și
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Operatorul de transport feroviar de călători Astra TransCarpatic a achiziționat un tren nou de la compania chineză CRRC Sifang, pe care speră să îl introducă în circulație chiar de anul......
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației Ruse, moștenitoarea vechiului URSS
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației ...
Declarația guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se referă strict la tezaurul României transportat în timpul celui de-al ...
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare valoare de la lansarea programului
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare ...
Ministerul Finanţelor listează la Bursa de Valori Bucureşti titluri de stat Fidelis în sumă de aproape 3,2 miliarde ...
Elveţia anunţă o scădere semnificativă a activelor ruseşti îngheţate
Elveţia anunţă o scădere semnificativă a activelor ruseşti îngheţate
Valoarea activelor ruseşti îngheţate de Elveţia era de 5,8 miliarde de franci (6,36 miliarde de dolari) la finele lui ...