Daimler reduce preţurile pieselor de schimb pentru Mercedes-Benz în China

Daimler AG va reduce în China preţurile pieselor de schimb pentru maşinile sale Mercedes-Benz în medie cu 15%, pe fondul investigaţiei demarată de Guvernul de la Beijing privind posibila manipulare a preţurilor de către producătorii auto, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 04 aug. 2014, 09:05
Daimler reduce preţurile pieselor de schimb pentru Mercedes-Benz în China

Reducerea, care va intra în vigoare din septembrie, se va aplica la peste 10.000 de produse ce acoperă toate modelele Mercedes-Benz, cu o scădere de 29% la preţul parbrizelor. Decizia va îmbunătăţi competitivitatea producătorului auto german la serviciile post-vânzare, a anunţat duminică Daimler.

Daimler s-a alăturat astfel brandului Audi al Volkswagen AG care a redus preţul pieselor de schimb şi al costurilor serviciilor post-vânzare, după ce China a început verificarea practicilor de afaceri ale producătorilor auto străini.

Autorităţile de la Beijing verifică dacă companiile auto străine preîntâmpină vânzarea de către producătorii de componente a excesului de piese către alţi dealeri decât cei autorizaţi de firmele auto, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, în 18 iulie. Nicholas Speeks, şeful diviziei Mercedes-Benz în China, a afirmat în 22 iulie că a avut discuţii cu Comisia de reformă şi dezvoltare naţională din China şi nu a fost informat că firma ar fi investigată de autorităţile guvernamentale. Şeful diviziei Mercedes-Benz în China nu a dat amănunte privind natura discuţiilor.

Strategia prezentată de Daimler în 2013 include lansarea în următorii doi ani a 20 de modele noi sau restilizate ale modelelor vândute pe piaţa chineză, în vederea majorării vânzărilor Mercedes-Benz cu o treime, la peste 300.000 de maşini pe an până în 2015.

Vânzările Mercedes-Benz au urcat la un nivel record în primul semestru din 2014, datorită majorării cererii în China şi în alte state asiatice pentru maşini de lux.

În perioada ianuarie-iunie 2014, Mercedes-Benz a înregistrat o creştere a livrărilor de 13%, la 783.520 vehicule. În iunie, vânzările au urcat cu 8%, la 142.136 unităţi.

În China vânzările brandului Mercedes au urcat cu 38% în primul semestru al anului, la 135.972 vehicule, reprezentând 17% din vânzările globale ale companiei. În regiunea Asia-Pacific livrările au crescut cu 30,5%, la 232.294 unităţi.

În iulie 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, fiind create astfel circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca....
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...