Daimler şi Nissan vor dezvolta modele mini în Mexic

Daimler AG şi alianţa Renault-Nissan vor investi un miliard de euro (1,36 miliarde de dolari) pentru a dezvolta modele mini şi pentru a construi o fabrică în Mexic, o decizie care va extinde colaborarea între brandurile de lux Mercedes-Benz şi Infiniti, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 27 iun. 2014, 14:32
Daimler şi Nissan vor dezvolta modele mini în Mexic

Companiile, care vor împărţi costurile societăţii mixte, au anunţat că vor construi o fabrică cu o capacitate de producţie de 300.000 de vehicule în Aguascalientes, Mexic, unde Nissan are deja o uzină. În 2021, când fabrica din Aguascalientes va ajunge la deplina capacitate de producţie, vor lucra aici 5.700 de angajaţi.

Mercedes-Benz şi Infiniti vor colabora în domeniul cercetării, al design-ului şi al producţiei de modele compact de lux, vehiculele fiind vândute pe plan global de Daimler şi Nissan.

Producerea maşinilor în Mexic va permite Mercedes şi Infiniti (divizia de lux a Nissan) să vândă maşini în SUA evitând anumite costuri legate de valută şi taxe vamale. De asemenea, costurile cu forţa de muncă în Mexic sunt mai scăzute decât în Germania, Japonia şi SUA.

Şeful alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a afirmat: ‘Dezvoltarea în comun a producţiei de modele compact de lux şi construirea fabricii din Mexic reprezintă unul din cele mai mari proiecte dintre alianţa Renault-Nissan şi Daimler’.

Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, a apreciat că ‘În Aguascalientes, parteneriatul nostru de ajunge ajunge la un nivel mai ridicat, prin combinarea competenţelor celor două companii, Daimler şi Nissan, într-o singură unitate de producţie’.

Firmele nu au dat detalii privind vehiculele ce vor fi produse în Mexic. Surse anonime anunţat anul trecut că vor fi construite Infiniti Q30 şi Mercedes-Benz GLA.

Pe plan global, producătorii auto caută modalităţi de a reduce costurile de dezvoltare a vehiculelor. Una dintre modalităţi ar putea fi folosirea platformelor comune pentru a sprijini fabricarea vehiculelor de diferite dimensiuni.

Infiniti vrea să depăşească brandurile de lux din Asia, cum ar fi Lexus de la Toyota, Acura de la Honda, Genesis de la Hyundai.

Renault-Nissan, care funcţionează sub forma unei alianţe globale din 1999, a convenit în 2010 să înceapă să coopereze cu Daimler pentru unele proiecte. Cei trei producători colaborează pentru producţia în comun a unor motoare, iar modelele Twingo Renault şi Daimler Smart au fost dezvoltate pe baza aceleiaşi platforme. Acest parteneriat s-a concretizat şi în preluarea unor participaţii încrucişate modeste. Daimler deţine 3,10% din acţiunile Renault şi o participaţie similară la Nissan, în timp ce Renault posedă 3,10% din capitalul Daimler.

Renault are trei uzine în America Latină – Argentina, Brazilia şi Columbia – pe lângă cele şase fabrici din Franţa. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Scenaristul Aaron Sorkin pregătește un nou film cu privire la rolul Facebook în atacul asupra Capitolului din 6 ianuarie 2021
Scenaristul Aaron Sorkin pregătește un nou film cu privire la rolul Facebook în atacul asupra Capitolului din 6 ianuarie ...
Aaron Sorkin, scenaristul premiat cu Oscar pentru "The Social Network", pregăteşte un nou film care va explora responsabilitatea Facebook în atacul asupra Capitoliului din Statele Unite de la 6......
Ion Sterian (Transgaz): Companiile româneşti ar trebui să iasă în lume. Au început să apară oportunități. Îmi doresc să mergem în Africa alături de companiile din Turcia
Ion Sterian (Transgaz): Companiile româneşti ar trebui să iasă în lume. Au început să apară oportunități. Îmi ...
Companiile româneşti ar trebui să iasă în lume, pentru că au început să apară multe oportunităţi, ca de exemplu ...
Statele Unite transmit Ucrainei un ajutor militar de 6 miliarde de dolari, incluzând apărare aeriană, muniție și artilerie
Statele Unite transmit Ucrainei un ajutor militar de 6 miliarde de dolari, incluzând apărare aeriană, muniție și artilerie
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin (foto), a anunţat vineri o nouă componentă de asistenţă militară pentru ...
Nouă ieftinire în benzinării, azi. Motorina a ajuns mai ieftină decât benzina
Nouă ieftinire în benzinării, azi. Motorina a ajuns mai ieftină decât benzina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi din nou prețul motorinei vândute în ...