1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

News

Daimler şi partenerul său chinez în BAIC Motor vor semna marţi un acord de cooperare strategic

Producătorul auto german Daimler şi partenerul său chinez în BAIC Motor vor semna, marţi, un acord de cooperare strategic, a anunţat preşedintele BAIC, Xu Heyi, transmite Reuters.

18 noi, 2013 | Agerpres

'Daimler va deveni unul dintre partenerii importanţi ai BAIC' şi va putea numi doi membri ai conducerii BAIC, a afirmat Xu Heyi, la inaugurarea oficială a fabricii de motoare Mercedes-Benz din Beijing.

În februarie, Daimler a anunţat că va achiziţiona o participaţie de 12% în BAIC Motor, divizie a companiei chineze Beijing Automotive Group, pentru 640 milioane de euro (875 milioane de dolari), extinzându-şi astfel prezenţa pe cea mai mare piaţă auto din lume.

Tranzacţia urmează să fie supusă aprobării autorităţilor de reglementare, iar finalizarea ei ar urma să aibă loc până la sfârşitul lui 2013 sau începutul lui 2014.

Compania germană livrează pe piaţa auto chineză modelele Mercedes-Benz, Smart, AMG şi Maybach.

În iulie, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, fiind create astfel circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO