Daimler va investi 1,3 miliarde de dolari în SUA

Compania germană Daimler va investi 1,3 miliarde de dolari pentru a extinde capacitatea de producţie a fabricii sale din Tuscaloosa, statul Alabama, şi va crea 300 de noi locuri de muncă, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 18 sept. 2015, 16:06
Daimler va investi 1,3 miliarde de dolari în SUA

Fabrica, care produce SUV-uri Mercedes-Benz, va beneficia de modernizarea sistemelor IT şi logistice.

Anul trecut, Mercedes-Benz a produs peste 232.000 de vehicule la fabrica sa din SUA iar anul acesta are ca obiectiv peste 300.000 de unităţi.

Recent, Daimler a anunţat un program de eficientizare, care va avea ca obiectiv reduceri de costuri de peste două miliarde de euro. Compania va lansa în 2015 patru SUV-uri noi sau modernizate şi, de asemenea, are de gând ca anul viitor să înceapă să comercializeze un SUV compact denumit GLC.

Daimler a raportat o creştere cu 54% a profitului operaţional în trimestrul doi din 2015, la 3,78 miliarde de euro, în timp ce vânzările grupului au urcat cu 19%, până la 37,5 miliarde de euro.

Numărul vehiculelor vândute în al doilea trimestru a crescut cu 14%, până la 714.800 unităţi. Divizia de autoturisme Mercedes-Benz a înregistrat cel mai bun trimestru din istoria sa, graţie unei creşteri de 20%, până la 500.700 vehicule.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...