1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Daimler va produce baterii la fabrica Mercedes-Benz din Germania

Grupul german Daimler a ajuns la un acord cu angajaţii pentru a produce baterii şi componente pentru maşini electrice la fabrica Mercedes-Benz din Untertuerkheim, lângă Stuttgart, pe lângă motoare cu combustie internă, sisteme de transmisie şi osii, transmite Reuters.

14 iul, 2017 | Agerpres

Uzina din Untertuerkheim lucrează la capacitate deplină, dar cei 19.000 de angajaţi au cerut asigurări că locurile de muncă le vor fi garantate, în condiţiile în care industria auto se concentrează pe vehiculele electrice, care au mai puţine componente decât maşinile pe diesel sau benzină.

Luna aceasta, angajaţii de la Untertuerkheim au declanşat o mişcare de protest, ceea ce a dus la reducerea numărului de automobile Mercedes-Benz E-Class fabricate aici şi a forţat conducerea să negocieze cu muncitorii.

Ca parte a acordului, Untertuerkheim va avea şi o facilitate de producere a bateriilor pentru vehiculele electrice, pe lângă uzinele specializate ale Daimler din Kamenz şi Beijing.

În urma acordului, vor fi create încă 250 de locuri de muncă în domeniul fabricării modelelor electrice, a anunţat Daimler.

Se estimează că, până în 2025, vehiculele complet electrice vor reprezenta 15 - 25% din vânzările totale ale Mercedes-Benz, divizia de lux a Daimler.

Anul trecut, Mercedes-Benz a fost cel mai mare producător de automobile de lux, depăşind BMW şi Audi.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, în Cugir şi Sebeş.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO