Daimler vrea să bata recordul din 2013: Profitul va creşte în 2014 datorită creşterii vânzărilor Mercedes-Benz

Şeful Daimler AG, Dieter Zetsche, a afirmat miercuri că extinderea ofertelor pentru brandul Mercedes-Benz va permite celui de-al treilea mare producător mondial de automobile de lux să-şi depăşească rivalii în acest an şi să-şi majoreze 'semnificativ' profitul operaţional, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 09 apr. 2014, 08:59
Daimler vrea să bata recordul din 2013: Profitul va creşte în 2014 datorită creşterii vânzărilor Mercedes-Benz

Anul trecut, Daimler a înregistrat un profit record – 8,72 miliarde de euro -, în creştere cu 28% faţă de 2012. Avansul a fost susţinut de vânzări şi venituri care au înregistrat şi ele valori record.

‘Determinarea noastră va fi răsplătită. Daimler încearcă să-şi majoreze numărul de clienţi intrând pe noi segmente cu Mercedes-Benz’, a declarat oficialul companiei germane.

Zetsche susţine că, până la sfârşitul deceniului, livrările brandului Mercedes vor depăşi livrările Bayerische Motoren Werke AG (BMW) şi Audi AG deoarece vor fi lansate 30 de noi modele. În februarie, Daimler a anunţat că în următorii doi ani va cheltui 21,8 miliarde de euro (30 miliarde de dolari) pentru dezvoltarea vehiculelor şi a majorării capacităţilor de producţie.

BMW, cel mai mare producător mondial de automobile de lux, are ca obiectiv vânzări de două milioane de vehicule în acest an, în timp ce Audi, divizie a Volkswagen AG, a anunţat că până în 2020 vrea să detroneze BMW în acest clasament.

Miercuri dimineaţă, acţiunile Daimler au urcat cu 1,1% la bursa de la Frankfurt. Anul acesta, titlurile au urcat cu 12%, evaluând compania la 75,2 miliarde de euro.

În martie, vânzările au urcat cu 13%, la nivelul record de 158.523 autoturisme şi SUV-uri. Audi a raportat pentru luna trecută un avans al livrărilor de 15%, la 170.450 vehicule, iar BMW o expansiune de 17%, la 186.126 unităţi. Toţi cei trei lideri ai segmentului automobilelor de lux au ca obiectiv cele mai ridicate vânzări din istorie în 2014.

În ultimele luni, şeful Daimler s-a plâns că brandul Mercedes-Benz nu face faţă cererii în creştere pentru maşini de lux. Anul acesta compania a adăugat schimburi la fabricile sale din Ungaria şi Germania, pentru a răspunde cererii. De asemenea, va fi extinsă producţia în China pentru dublarea capacităţii în acest stat.

În acest an, compania germană se aşteaptă la o creştere semnificativă a profitului din operaţiuni continue, de la 7,92 miliarde de euro, înregistrat în 2013, datorită cererii pentru noile modele Mercedes-Benz.

Daimler a demarat un program de reducere a cheltuielilor cu două miliarde de euro la divizia auto, care ar urma să se finalizeze în decembrie 2014. Programul vizează eficientizarea producţiei, reducerea costului materialelor şi o utilizare mai flexibilă a fondurilor.

Anul trecut, vânzările Mercedes-Benz au crescut cu 10,7% până la o cifră record de 1,46 milioane de vehicule, recuperând decalajul care îl separă de rivalul Audi, al doilea mare producător mondial de automobile de lux.

În iulie, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes – Benz, fiind create, astfel, circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă

Te-ar mai putea interesa și
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, el fiind obligat de judecătorii să plătească......
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care ...
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se ...
Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, afirmă ministrul apărării rus
Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, afirmă ministrul apărării rus
Trupele NATO au creat ameninţări suplimentare pentru Rusia prin apropierea lor de frontierele ruse, dar Moscova nu are ...