1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Dan Adamescu a dat fiului său vitreg 3% din Unirea Shopping Center

Omul de afaceri Dan Adamescu a raportat astăzi vânzarea unui pachet de 107.167 acţiuni ale Unirea Shopping Center (SCDM) fiului său vitreg, Rani Palade, pentru 2,2 milioane de lei.

03 noi, 2014 | | ECONOMICA.net

Patronul Unirea Shoping Center (SCDM), Dan Adamescu a raportat luni operaţiunea prin care a transferat, formal, fiului său vitreg Rani Palade un pachet de acţiuni SCDM de 3,39% din capitalul companiei.

Tranzacţia s-a făcut vineri, la preţul de 20,44 lei pe acţiune, cu aproape 70% sub preţul celei mai recente tranzacţii anterioare, la care Compania este evaluată la aproape 185 de milioane de lei.

Unirea Shopping Center deţine două centre comerciale, dintre care celebrul altădată supermagazin Unirea din centrul Bucureştiului şi încă un mall în Braşov.

Compania este controlată de familia Adamescu prin intermediul firmei The Nova Group Investments România, care are 74% din acţiunile SCDM. SIF Muntenia (SIF4) are un pachet de 10%, iar alţi investitori de pe bursă deţin circa 16% din acţiuni.

Unirea Shopping Center (SCDM) a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de peste 37 milioane de lei, mai mici cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul net a scăzut până la 1,94 milioane de lei, puţin peste jumătate din cel de anul trecut, potrivit unui raport transmis pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Anul trecut, Unirea Shopping Center SA a obţinut un profit de 2,8 milioane de lei din afaceri de peste 75 de milioane de lei, profitul datorându-se inclusiv reducerii cheltuielilor cu personalul.

Complexul din Bucureşti aduce mai mult de trei sferturi de vânzări, iar Unirea Shoping Center din Braşov a facut afaceri de peste 13 milioane lei (adică 17% din totalul veniturilor SCDM de anul trecut), parcarea supraetajată din Bucureşti aducând încasări de peste 5,4 milioane de lei.

Complexul comercial din Bucureşti a făcut un profit brut de 10,4 milioane de lei.

Veniturile SCDM au scăzut continuu din 2009 încoace, atunci apropriinduse la numai 2,2 milioane de pragul de 100 de milioane de lei.

Unirea Shopping Center Bucureşti dispune de o „suprafaţă închiriabilă" totală de 39.500 mp, ocupată în proporţie de 87% la sfârşitul anului trecut. Parcarea Unirea Bucureşti din spatele mall-ului are 939 locuri, dispuse pe şapte nivele.

Unirea Shopping Center Braşov, amplasat în apropierea gării, poate închiria 16.900 mp, din care erau ocupaţi 79%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO