Adamescu face cinema şi patinoar în magazinul Unirea din centrul Capitalei

Unirea Shopping Center Bucureşti (SCDM) va extinde „zonele de distracţie" atât în mall-ul din centrul Capitalei, cât şi în complexul similar din Braşov. Compania controlată de omul de afaceri Dan Adamescu a obţinut anul trecut doar jumătate din profitul din 2012.
Adrian N. Ionescu - lun, 14 apr. 2014, 12:54
Adamescu face cinema şi patinoar în magazinul Unirea din centrul Capitalei

Unirea Shopping Center Bucureşti (SCDM) are în plan „extinderea zonelor de distracţie (cinematograf, bowling, biliard, patinoar)”, atât la Bucureşti cât şi la Braşov. Compania mai are în vedere şi crearea unei căi de acces direct la metrou, din mall-ul Unirea din centrul Bucureştiului, potrivit raportului companiei pentru AGA programată mâine.

Extinderea obiectivelor „de distracţie” se va face „atât pe zonele existente cât şi pe zonele adiacente sau nou create”, iar „pentru realizarea acestor obiective, conducerea are în vedere şi achiziţia de terenuri suplimentare” (în Braşov, n.r.).

De asemenea, la parterul complexului din Bucureşti, „se vor elibera  circa 1200 mp comerciali, prin relocarea magazinelor existente în prezent în galeria de acces de la metrou”, iar spaţiul „se va reamenaja în vederea închirierii către mari internaţionale (MAC, Wolford, Tchibo, etc), potrivit raportului SCDM. Şefii Unirea poartă discuţii şi pentru aducerea unor noi mărci ale grupului Inditex.

Totodată, magazinul H&M se va extinde cu un sector de „produse pentru casă”, la etajul 2 al corpului Splai.

„Scade consumul!”

Unirea Shoping Center (SCDM) se plânge de efectele crizei care „s-au făcut simţite din ce în ce mai pregnant, iar scăderea consumului a dus la închiderea activităţii mai multor societăţi mici” chiriaşe, potrivit raportului companiei.

Ca urmare, cifra de afaceri a SCDM a scăzut cu 9% (8% în euro) până la 75 milioane de lei (17 mil. euro) în 2013 faţă de 2012, iar profitul net s-a redus cu 51% până la 2,8 milioane lei (0,64 mil. euro).

Complexul din Bucureşti aduce mai mult de trei sferturi de vânzări, iar Unirea Shoping Center din Braşov a facut afaceri de peste 13 milioane lei (adică 17% din totalul veniturilor SCDM), parcarea supraetajată din Bucureşti aducând încasări de peste 5,4 milioane de lei.

Complexul comercial din Bucureşti a făcut un profit brut de 10,4 milioane de lei.

Veniturile SCDM au scăzut continuu din 2009 încoace, atunci apropriinduse la numai 2,2 milioane de pragul de 100 de milioane de lei.

Unirea Shopping Center Bucureşti dispune de o „suprafaţă închiriabilă” totală de 39.500 mp, ocupată în proporţie de 87% la sfârşitul anului trecut. Parcarea Unirea Bucureşti din spatele mall-ului are 939 locuri, dispuse pe şapte nivele.

Unirea Shopping Center Braşov, amplasat în apropierea gării, poate închiria 16.900 mp, din care erau ocupaţi 79%.

Peste 74% din acţiunile SCDM sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, prin vehiculul de investiţii The Nova Group Investments, care este şi acţionarul majoritar al Astra Asigurări. SIF Muntenia are 10% din acţiuni, restul fiind, teoretic, în circulaţie liberă pe piaţă.

Compania era evaluată la 167 de milioane de lei, pe piaţa Rasdaq a BVB, în scădere cu 25% faţă de acum un an, dar evaluarea (capitalizarea bursieră) este făcută la preţul ultimei tranzacţii, derulată vineri. S-au făcut numai 86 de tranzacţii în ultimele 12 luni.

 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...