1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Dan Diaconescu: Creanţa AVAS va fi recalculată, iar datoriile către Electrica reeşalonate

Creanţa deţinută de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va fi recalculată, iar datoriile pe care Oltchim le are faţă de Electrica vor intra în reeşalonare, a declarat vineri, Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni al combinatului vâlcean, la Realitatea TV.

21 sep, 2012 | Agerpres

'Creanţa AVAS nu este corectă, a fost calculată greşit. Noi vom cere recalcularea acesteia. În ceea ce priveşte creanţa Electrica, aceste datorii vor fi reeşalonate. Intenţionăm ca, după 9 decembrie, AVAS şi Electrica să cedeze acest drept statului român care va redeveni acţionar majoritar la Oltchim', a spus Dan Diaconescu, precizând că el va deveni astfel acţionar minoritar la Oltchim.

Dan Diaconescu a fost declarat vineri adjudecatar al licitaţiei cu ofertă în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea. Oferta depusă de acesta a înregistrat punctajul maxim, de 100 de puncte, oferta fiind în valoare de 203.149.054, 08 lei. Oferte pentru pachetul de acţiuni au mai fost depuse de Chimcomplex Borzeşti, care a obţinut 9,26 puncte, şi AISA Invest - 14,77 puncte.

Creanţele Electrica şi AVAS nu s-au vândut. Pentru creanţa AVAS o fost depusă o singură ofertă, în bloc, de către PCC, ofertă ce a primit 0,74 puncte. Pentru creanţa Electrica, oferta Chimcomplex Borzeşti a întrunit 30,7 puncte, însă preţul minim pentru care Electrica ar fi fost dispusă să vândă creanţa era mai mare decât cel oferit, motiv pentru care creanţa nu s-a vândut.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO