Dan Lazăr a demisionat din postul de secretar de stat în Ministerul Finanţelor

 Dan Lazăr a demisionat din postul de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, cererea de eliberare din funcţie fiind depusă la cabinetul premierului, au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.Dan Lazăr ocupă acest post din noiembrie 2010.
Economica.net - mar, 27 mart. 2012, 11:20
Dan Lazăr a demisionat din postul de secretar de stat în Ministerul Finanţelor

Surse guvernamentale au declarat, săptămâna trecută, agenţiei MEDIAFAX că Dan Lazăr va demisiona din postul de secretar de stat, şi va pleca la Cluj-Napoca, unde va lucra ca prorector la Universitatea Babes-Bolyai (UBB).

„Chiar dacă legislaţia nu îl obligă să renunţe la postul de secretar de stat, Dan Lazăr preferă să aleagă o carieră didactică, fiind conştient că nu pot fi înregistrate performanţe ridicate în acelaşi timp în două domenii, respectiv şi la Ministerul Finanţelor, şi la Universitatea Babes-Bolyai”, au declarat atunci sursele guvernamentale.

Dan Lazăr, originar din Cluj, a fost ales recent ca prorector al Universităţii Babes-Bolyai.
Conform legii, poziţia de prorector este una de conducere în cadrul universităţilor, dar nu obligă la renunţarea funcţiei de demnitate publică, deoarece o situaţie de incompatibilitate se aplică doar în cazul rectorilor.

Astfel, legislaţia prevede că persoanele care ocupă o funcţie de conducere sau de demnitate publică nu pot exercita funcţia de rector pe perioada îndeplinirii mandatului, dar pot lucra într-un alt post didactic şi/sau de cercetare.
La Babes-Bolyai, alături de cursuri universitare, Lazăr se va ocupa şi cu finanţele şi administraţia universităţii.
Dan Lazăr a fost transferat în noiembrie 2010 din postul de consilier de stat pe probleme economice al premierului de atunci, Emil Boc, în cel de secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Ulterior, el a fost numit responsabil naţional cu autorizarea finanţării Phare, Facilitatea de tranziţie şi SAPARD, precum şi membru în Consiliul de Administraţie al CEC Bank.

Dan Lazăr este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice al Universităţii „Babeş-Bolyai”, iar din 2005 a lucrat în această instituţie ca şi conferenţiar universitar la catedra de Administraţie Publică, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, până în 2009 când a fost numit la Guvern consilier al premierului Boc.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...