Danezii de la JYSK vor să cumpere mobilă românească pentru magazinele din Europa

Retailerul danez de mobilier si accesorii JYSK GROUP, cu afaceri la nivel global de 2,53 miliarde de euro, îşi manifestă interesul de a colabora cu producătorii de profil din România. Vor să cumpere mobilă românească pentru magazinele din Europa Centrală şi de Est.
Economica.net - mar, 18 feb. 2014, 09:19
Danezii de la JYSK vor să cumpere mobilă românească pentru magazinele din Europa

Echipa de achiziţii a retailerul danez de mobilier si accesorii JYSK GROUP, cu afaceri la nivel global de 2,53 miliarde de euro, evaluează în mod frecvent oportunităţile de colaborare cu producători de mobilă şi saltele din România pentru magazinele sale din Europa Centrală şi de Est, informează un comunicat al companiei. „La JYSK vrem să avem o ofertă excelentă pentru fiecare! Expansiunea în alte ţări şi deschiderea de noi magazine a reprezentat întotdeauna o prioritate pentru JYSK. De aceea, gestionarea logisticii este deosebit de importantă. Centrul nostru de achiziţii se ocupă cu meticulozitate să găsească furnizori în toată lumea. Focusul nostru este să satisfacem cerinţele clienţilor şi de aceea căutăm cele mai bune produse în multe ţări din toată lumea, atît din punct de vedere calitativ, cît şi din punct de vedere al preţurilor.”, a declarat Alex Bratu, Country Manager pentru JYSK România & Bulgaria.

JYSK GROUP are peste 2.100 de magazine în 35 de ţări şi cel puţin o dată pe săptămîna toate unităţile companiei primesc livrări de la unul dintre cele şapte centre de distribuţie situate în Europa – pe lîngă centrul pe care retailerul îl are în China. Produsele comercializate în unităţile din România provin în mare parte din Danemarca, Polonia, România, China, Indonezia şi Vietnam.

JYSK operează în momentul de faţă în România 14 unităţi şi are în plan să ajungă la o reţea de 100 de magazine pe termen mediu. „În cadrul JYSK GROUP estimăm că vom deschide aproximativ 120 de magazine noi în 2014. Planurile de expansiune pe termen mediu aprobate de JYSK Nordic sînt: 100 magazine în România şi 35 în Bulgaria. Esenţial pentru noi este să găsim locaţii potrivite şi condiţii contractuale bune pentru zonele în care ne vom dezvolta. Suprafaţa medie a unui magazin JYSK Nordic este de 1000 mp, iar magazinele din România sînt ceva mai mari. Bineînţeles, una dintre priorităţile noastre este adaptarea la sistemul JYSK Nordic din toate punctele de vedere: layout magazine, sortimente şi gamă de produse, sistem informatic şi sistem de management. Astfel, anul acesta toate magazinele din România vor trece printr-o perioadă de remodelare.”, a declarat Alex Bratu.

În lună martie a anului trecut JYSK Nordic a devenit proprietarul unităţilor din România şi Bulgaria, deschise iniţial în franciză, managementul celor 2 ţări reunindu-se într-un sediu central la Bucureşti. „Pentru JYSK România evoluţia cifrei de afaceri în 2013 a fost satisfăcătoare, înregistrînd un uşor avans fată de 2012. Mai ales că toate eforturile noastre au fost îndreptate în 2013 cu preponderentă către adaptarea la sistemul JYSK Nordic şi consolidarea echipei în România şi Bulgaria”, a declarat Alex Bratu.

În România şi Bulgaria reţeaua JYSK a funcţionat în regim de franciză din 2007 respectiv 2005.

JYSK GROUP îşi are originile în regiunea scandinavă: primul magazin fiind deschis în Danemarca în 1979. Fondatorul companiei este Lars Larsen, care mai deţine şi lanţurile de retail din domeniul mobilierului – Bolia.com, IDEmøbler şi ILVA, precum şi alte companii. 

JYSK GROUP a raportat pentru 2013 vînzări de aproximativ 2,53 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creştere de 6 procente în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului anterior. Venitul din exploatare (EBIT) a urmat aceeaşi tendinţă, ajungînd acum la 319 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creştere de 5,5 procente.

Cifră de afaceri a tuturor companiilor ce fac parte din LARS LARSEN GROUP este în prezent de 2,9 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Uniunea Europeană a blocat exportul a 250.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca din Italia spre Australia
Uniunea Europeană a blocat exportul a 250.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca din Italia spre Australia
Uniunea Europeană s-a folosit pentru prima dată de interdicţia de export de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru a opri transferul din Italia spre Australia a 250.000 de doze de ser de la...
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
O cantitate estimată la 931 milioane de tone de alimente sau 17% din totalul alimentelor puse la dispoziţia consumatorilor ...
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Un număr din ce în ce mai mare de bucureșteni folosesc AmParcat, cea mai rapidă, civilizată și ușoară metodă ...
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 461,2 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...