1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Danezii de la Kuma vor creşte exporturile fabricii din România

Compania daneză Kuma, care deţine o fabrică de mobilier şi accesorii în România va demara în acest an exporturile de produse fabricate în Români către pieţele din Olanda, Franţa, Ungaria şi Bulgaria, potrivit unui comunicat al companiei.

20 mar, 2012 | ECONOMICA.net

„Pentru 2012 estimăm o majorare uşoară a business-ului, cu circa 10%, până la 3 milioane de euro, comparativ cu anul precedent, când am atins o cifră de afaceri de 2,7 milioane de euro. Previziunile optimiste sunt susţinute de interesul tot mai mare pe care românii îl arată faţă de conceptele inedite pentru baie şi bucătărie”, a declarat Camelia Olesen, Director Executiv Kuma România. „80% dintre produsele realizate în fabrica din România merg la export pe pieţele nordice, Danemarca, Suedia şi Norvegia, în timp ce doar 20% sunt vândute pe piaţa locală. În urma unei analize şi negocieri ce au durat 3 ani, am decis ca din 2012 să lansăm exporturile şi în Olanda, Franţa, Ungaria şi Bulgaria, adresându-ne cu precădere pieţei de proiecte”, a mai spus Olsen.
 
Compania este unul dintre principalii producători de lavoare pentru băi şi blaturi de bucătării şi deţine o fabrică în România, la Băneşti – Prahova, unitate ce a absorbit o investiţie de peste 2 milioane de euro şi care are o capacitate / an de 50.000 de concepte. Printre principalii clienţi se numără lanţuri hoteliere de 4 şi 5 stele (Continental, Ibis, Ramada, Golden Tulip), mall-uri (Baneasa Shopping Center, Sun Plaza), ansambluri rezidenţiale şi de birouri (Willbroke, Glass House, Uppground Town), Arena Naţională, stadionul CFR Cluj etc.

„Printre clienţii Kuma se numără şi posesorii de apartamente vechi, renovate, care doresc o schimbare de design. Cu toate că băile în astfel de locuinţe sunt de dimensiuni reduse, prin gama noastră specială putem oferi concepte inovative, în concordanţă cu spaţiul disponibil”, a mai spus Camelia Olesen.
Kuma  inaugurat prima linie de producţie la Câmpina în 1998, pentru ca în 2006 să se mute în Băneşti odată cu finalizarea primei investiţii de tip greenfield în valoare de peste 2 milioane de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO