1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Finanţe şi bănci

Daniel Dăianu le cere iertare cetăţenilor pentru salariul său de la ASF

Prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Daniel Dăianu, le-a cerut miercuri iertare cetăţenilor pentru salariul pe care îl are la ASF.

05 mar, 2014 | Agerpres

'Cer iertare cetăţenilor pentru salariu, pentru câştigurile pe care le-am, nu printr-o decizie arbitrară individuală a lui Dăianu la ASF, ci printr-o decizie colectivă care a avut în vedere un act normativ de înfiinţare a Autorităţii. Sigur, în momentul de faţă, actul normativ poate ar fi trebuit să aibă o altă scriere şi să ţină cont de situaţiile oamenilor. Pe de altă parte, mai este o realitate. Oricât am discuta despre disproporţia foarte mare între cât câştigă industria financiară - pentru că câştigurile din ASF, din fostele entităţi care au fost comasate şi au format Autoritatea, sunt în relaţie cu cât se câştigă în industria financiară, există o dezbatere în Europa, peste Ocean, în Statele Unite -, aceste câştiguri sunt disproporţionate faţă de cât câştigă oamenii, cât câştigă, de pildă, un eminent profesor, un excepţional doctor mai ales în societatea românească', a declarat Dăianu, după ce a fost audiat în Comisia de buget-finanţe din Senat.

Potrivit acestuia, în ţările occidentale câştigurile unor categorii de profesionişti sunt relativ înalte şi decente.

'În ţările occidentale câştigurile unor categorii de profesionişti sunt relativ înalte şi decente, adică răsplătesc pregătirea şi contribuţia socială pe care aceşti profesionişti o au. La noi, lucrurile sunt mult mai dramatice şi atunci este de meditat. Pe de altă parte, eu cred că o scădere brutală a câştigurilor, nu la executiv, executivii trebuie, în momentul de faţă, să facă acest gest şi nu numai noi, eu zic că oricine va conduce autoritatea trebuie să existe acest gest. La experţi, lucrurile sunt mai delicate', a explicat oficialul ASF.

Daniel Dăianu declara anterior, în acelaşi context, că salariul său la ASF este echivalentul a 12.800 de euro şi a propus reducerea lui cu 30%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO