Daniel Dines a cumpărat 5% din acțiunile One United Properties înainte de listarea la BVB

O companie de investiții controlată de Daniel Dines a achiziționat 5% din acțiunile One United Properties înainte de listarea la Bursa de la București.
Ion Dobreanu - mar, 01 iun. 2021, 15:20
Daniel Dines a cumpărat  5% din acțiunile One United Properties înainte de listarea la BVB

 „România a demonstrat de-a lungul anilor că este un excelent hub de talente în diverse sectoare, iar potențialul industriei imobiliare nu face excepție. Credem în dezvoltarea acestuia în Romania, suntem un partener pe termen lung și vrem să continuăm să investim în proiectele de dezvoltare ale companiei One United Properties”, spune Daniel Dines. 

Dines, care a studiat matematica şi informatica la Universitatea din Bucureşti, a crescut în România. În România, Dines a înfiinţat o companie denumită DeskOver pe care în 2015 a redenumit-o UiPath, pe care o conducea dintr-un apartament din Bucureşti pentru ca, în 2017, să îi mute sediul central la New York. Anul acesta, unicornul românesc s-a listat pe Bursa de la New York. UiPath, primul unicorn românesc, a strâns 1,34 miliarde de dolari. 

Grupul One United Properties S.A. a realizat anul trecut un profit brut consolidat de 207  milioane de lei, arată datele transmise de companie Economica.net. Societatea este acționar în celelalte societăți prin care sunt dezvoltate proiectele imobiliare sub marca One.

Cei doi fondatori ai One United Properties se pregătesc de listarea companiei luna aeasta. Omul de afaceri Claudio Cisullo, unul dintre partenerii celor doi fondatori, a devenit al treilea cel mai mare acționar și a devenit și președintele Consiliului de Administrație al companiei. Cisullo a fost numit membru neexecutiv al CA al One United Properties S.A. în septembrie anul trecut, în locul lui Mihai Ionescu.

Căpitanu și Diaconescu au investit în imobiliare încă din 2000 și au dezvoltat prima clădire rezidențială în 2006. Din 2013 și-au extins proiectele imobiliare sub marca One.

CITEȘTE ȘI One United construiește într-o singură fază cele 868 de apartamente de pe fosta fabrică Ventilatorul. Investiția brută este de 140 de milioane de euro

Cu o valoare pe piață de peste 1,1 miliard de euro, portofoliul companiei cuprinde peste 2.000 de unități rezidențiale exclusiviste și spații de birouri clasa A+.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...