Daniel Junge, Getronics – companie olandeză specializată în soluţii digitale: Prin intermediul echipelor care livrează în România susținem la nivel de grup un venit de 15 milioane de euro

Filiala locală a Getronics, lider olandez în domeniul IT&C, specializat în oferirea de soluţii digitale end-to-end pentru companii din întreaga lume, aduce grupului, prin cele două centre din Sibiu și București, venituri de aproximativ 15 milioane de euro, a declarat, într-un interviu pentru Economica.net, Daniel Junge, vicepreședinte Global Service Operations and Customer Success la Getronics.
Lidia Neagu - lun, 11 iul. 2022, 22:04
Daniel Junge, Getronics - companie olandeză specializată în soluţii digitale: Prin intermediul echipelor care livrează în România susținem la nivel de grup un venit de 15 milioane de euro

”Prin intermediul echipelor care livrează în România susținem la nivel de grup un revenue de aproximativ 15 milioane de euro, prin activitățile de technical support și security”, a spus Daniel Junge.

Compania a intrat pe piața din România prin deschiderea unui birou la Sibiu, iar în luna martie a acestui an s-a extins și în București. La nivel de grup, Getronics înregistrează peste 4.000 de angajaţi în 22 de ţări din Europa, Asia-Pacific şi America Latină și are o cifră de afaceri de peste 300 de milioane de euro anual.

”Comparativ cu anul trecut, în 2022 am dublat bugetele investite în sediul din România și până la finalul anului 2023 estimăm triplarea investiției. Astfel, sediul din România și-a dublat numărul de angajați față de anul precedent, înregistrând o creștere în headcount de 150%”, continuă reprezentantul Getronics.

Odată cu extinderea în Capitală, compania a anunțat și recrutarea a 50 de specialiști IT până la finele anului pentru a se ocupa de furnizarea unei game variate de activităţi, precum: cyber defense, network, service desk, dar şi marketing global.

”În prezent avem 20 de colegi care lucrează în România, în cele două birouri din București și Sibiu, alături de cei 3.800 de colegi care lucrează în întreaga lume. Am început recent procesul de recrutare și suntem  încântați să anunțăm că am reușit deja să identificăm o echipă suplimentară de 26 de persoane foarte talentate, care s-au alăturat echipei noastre începând cu luna mai. În următoarele luni, eforturile noastre de recrutare vor continua”. 

În cadrul procesului de recrutare, pe lângă competențele tehnice, compania cauta pentru unele poziții vorbitori de germană, franceză sau italiană, o combinație mai greu de găsit.

”Pentru a deveni o parte importantă a familiei Getronics ne dorim ca viitorul angajat să se plieze pe valorile companiei noastre. Astfel căutăm oameni curajoși, curioși din fire și tenace, aceștia se vor simți ca acasă încă din prima zi. De asemenea, suntem atenți și la competențele tehnice din CV-ul candidatului, cum ar fi Active Directory, Networking sau competențele specifice de securitate. Pentru unele dintre poziții, adăugăm și criterii legate de limbile străine, cum ar fi un nivel fluent de germană, franceză sau italiană. Suntem conștienți că un astfel de mix de competențe pe care îl căutăm, uneori este greu de găsit. De aceea ne dorim cu tărie să fim facilitatorii dezvoltării personale a fiecărui angajat Getronics. Așadar, rămânem flexibili în procesele noastre de recrutare. Competențele tehnice pot fi întotdeauna îmbunătățite și dezvoltate. De asemenea, este mai greu să găsim colegi care să vorbească limba germană, necesară pe anume proiecte internaționale. Cu toate acestea, pentru noi, cel mai important criteriu este reprezentat de valorile, integritatea și atitudinea persoanelor pe care le aducem în echipele noastre”, explică Daniel Junge.

Potrivit acestuia, rata de retenție a angajaților este ușor peste media pieței, cu o rată de uzură de sub 5%, în timp ce rata de acceptare a ofertei salariale este de 95%.

”Avem exemplul unui coleg care a început ca student intern în Kuala Lumpur, extrem de pasionat și implicit, a avansat repede devenind agent expert și în al doilea an a ajuns la biroul Getronics din Budapesta, acum având un post de inginer tehnic senior. Și asta nu este singura poveste de acest gen. Este important de menționat că 2% dintre colegi sunt cu noi de peste 25 de ani, 11% de peste 10 ani și 45% de peste 5 ani. În tot acest timp toți au evoluat, au crescut și au avut ocazia să se dezvolte în cadrul companiei.  Suntem o companie internațională, dinamică și curajoasă și ne uităm tot timpul la oportunități și dacă există șansa să creștem valoarea unei echipe oriunde în lume, cu un om excepțional, atunci o facem și oferim șansa oricui să strălucească acolo unde aduce valoare”, povestește managerul.

Pozițiile deschise în România, dar și din Ungaria, se adresează inclusiv refugiaților din Ucraina. În acest sens, compania colaborează cu RemoteUkraine – o platformă de locuri de muncă creată special ca firmele să ofere locuri de muncă și să ajute persoanele care au fost strămutate de război să-și găsească noi oportunități de muncă.

”Unul dintre modurile prin care Getronics încearcă să sprijine în mod direct milioanele de refugiați care au fost nevoiți să-și părăsească locuințele din Ucraina este prin parteneriatul cu RemoteUkraine. Majoritatea pozițiilor pe care le-am publicat pe această platformă se află în România și Ungaria, deoarece le-am considerat ca fiind cele mai apropiate zone, astfel am inclus toate posturile disponibile din aceste locații. Pentru refugiați oferim un bonus de relocare pentru a-i ajuta să se instaleze”, a mai spus Daniel Junge. 

Referitor la modul în care a fost afectată piața IT din România, precum și din Europa de invazia Rusiei în Ucraina, Junge a spus că România are și va avea de câștigat dacă va primi un aflux de talente din partea vecinilor ucraineni, chiar dacă este pentru o perioadă scurtă de timp.

”Un alt impact notabil pe care îl văd este faptul că au început să apară comunități de voluntari specialiști IT cu unicul scop de a găsi idei creative pentru a sprijini comunitățile ucrainene. Din astfel de inițiative au ieșit sau vor ieși proiecte mărețe, ca să nu mai vorbim de dezvoltarea unei atitudini de colaborare a pieței”, a mai punctat reprezentantul Getronics. 

Te-ar mai putea interesa și
Turcia a devenit cel mai mare producător de electricitate pe bază de cărbune din Europa
Turcia a devenit cel mai mare producător de electricitate pe bază de cărbune din Europa
Turcia a depăşit Germania, devenind cel mai mare producător de electricitate pe bază de cărbune din Europa, în primele patru luni din 2024, arată datele publicate de think tank-ul dedicat......
Cea mai mare companie de asigurări din Italia, Generali, a avut un profit net peste estimările analiştilor
Cea mai mare companie de asigurări din Italia, Generali, a avut un profit net peste estimările analiştilor
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a raportat marţi un profit net trimestrial peste aşteptări, datorită ...
Protest spontan la Camera Deputaţilor. Funcţionarii parlamentari sunt nemulţumiţi de salarii
Protest spontan la Camera Deputaţilor. Funcţionarii parlamentari sunt nemulţumiţi de salarii
Funcţionarii publici parlamentari au organizat, marţi, un protest spontan, în faţa sălii de plen a Camerei Deputaţilor, ...
Cod galben de vijelii şi ploi torenţiale în aproape jumătate din ţară, până joi dimineaţa – prognoză ANM
Cod galben de vijelii şi ploi torenţiale în aproape jumătate din ţară, până joi dimineaţa – prognoză ANM
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, două atenţionări Cod galben de instabilitate atmosferică ...