Danone a investit 7 milioane de euro pentru a crește numărul de fermieri din Zimnicea de la care cumpără lapte

Danone România împreună cu partenerii săi a finalizat o investiție de 7 milioane de euro într-un proiect prin care mici fermieri din Zimnicea sunt susținuți financiar pentru a produce lapte la standarde europene și pentru adoptarea de practici agricole regenerative. Peste 220 de mici gospodari din orașul Zimnicea au devenit furnizori Danone, începând cu 2012, aceștia asigurând 10% din necesarul de consum al companiei. Danone România procesează anual peste 60.000 tone de litri de lapte, din care aproximativ 100% este lapte românesc. Numai anul trecut, compania a colectat lapte de la 23 de ferme mari și peste 220 de gospodari.
Alina Stanciu - lun, 01 apr. 2024, 11:50
Danone a investit 7 milioane de euro pentru a crește numărul de fermieri din Zimnicea de la care cumpără lapte

Proiectul socio-economic „O șansă pentru familia ta” a demarat în 2012, iar de atunci peste 220 de mici gospodari din orașul Zimnicea au devenit antreprenori, laptele produs în gospodăriile lor fiind livrat zilnic către fabrica de iaurt Danone din București. Danone achizițonează doar lapte românesc, iar 10% din necesarul anual provine din proiectul “O șansă pentru familia ta”, informează compania.

„Suntem mândri să anunțăm că, de 12 ani, prin programul social„O şansă pentru familia ta”, Danone România a reușit să demonstreze nu doar angajamentul său ferm față de societate și consumatori, dar și dedicarea pentru dezvoltarea generațiilor cu care a crescut de 25 de ani de când produce iaurt în fabrica de lactate din București. Investiția de 7 milioane de euro și integrarea producției de lapte de la gospodarii din Zimnicea în lanțul nostru de aprovizionare și producție subliniază această dedicare. Mai mult, formarea clasei specializate în mecanică agricolă la Liceul Teoretic Zimnicea este un pas important în susținerea educației și pregătirii viitoarei generații pentru o industrie agricolă inovatoare și responsabilă. Ne bucură să fim parte a acestui efort comun și privim cu încredere și optimism către rezultatele pe care le vom obține împreună, consolidând astfel fundația pentru un viitor prosper și sustenabil”, a declarat Cătălin Andreica, Milk Procurement & Project Manager, Danone România.

Anul acesta, Danone România, împreună cu partenerul local, Polaris Group care coordoneaza centrul de colectare din Zimnicea colaborează cu autoritățile locale în vederea deschiderii unei clase specializată în mecanică agricolă la Liceul Teoretic din Zimnicea. Clasa, va pregăti 12 elevi să devină specialiști în domeniul agricol atât de necesari sectorului zootehnic. Danone va oferi burse de performanță și sociale în valoare de 5.000 de euro anual.

Începând cu 1999, Danone a început să colecteze lapte din Zimnicea, iar din 2012 Danone și Polaris au lucrat împreună pentru dezvoltarea producției locale de lapte de calitate, conform standardelor europene.

„Suntem încântați să facem parte din acest parteneriat valoros, care marchează un pas important spre îmbunătățirea accesului la educație specializată în domeniul mecanicii agricole pentru tinerii din comunitatea noastră. Contribuția companiei Polaris Group la dotarea noii clase cu echipamente esențiale și oferirea de burse școlare lunare celor 12 elevi înscriși reflectă angajamentul nostru ferm față de dezvoltarea educațională și profesională a viitoarelor talente”, a precizat Iulian Branzoi, Director General Polaris Group.

Danone a achiziționat fabrica de lactate Miorița din București în anul 1996, iar până în acest moment au fost investiți aproximativ 90 milioane euro pentru modernizarea și retehnologizarea acesteia. În prezent, 1 milion de iaurturi sunt distribuite către consumatorii români, dar și către alte 13 piețe europene. Danone România procesează anual peste 60.000 tone de litri de lapte, din care aproximativ 100% este lapte românesc. Numai anul trecut, compania a colectat lapte proaspăt de la 23 de ferme mari și peste 220 de gospodari.

Te-ar mai putea interesa și
CE deschide o anchetă suplimentară pentru neconformitate împotriva Apple în temeiul Regulamentului privind pieţele digitale
CE deschide o anchetă suplimentară pentru neconformitate împotriva Apple în temeiul Regulamentului privind pieţele digitale
Comisia Europeană a anunţat luni că a informat Apple cu privire la opinia sa preliminară potrivit căreia regulile magazinului său de aplicaţii App Store încalcă Regulamentul privind pieţele......
Veniturile fotbalului european au crescut în 2022-2023 (Deloitte)
Veniturile fotbalului european au crescut în 2022-2023 (Deloitte)
Piaţa europeană a fotbalului a crescut cu 16% în 2022-2023 faţă de sezonul precedent, generând o cifră de afaceri ...
Cod galben de caniculă în Bucureşti şi în nouă judeţe, marţi şi miercuri
Cod galben de caniculă în Bucureşti şi în nouă judeţe, marţi şi miercuri
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, noi atenţionări Cod galben de caniculă, ce vizează, ...
Anunț de la ING pentru toți clienții din România. Ce se schimbă
Anunț de la ING pentru toți clienții din România. Ce se schimbă
ING a anunțat lansarea unei noi secțiuni în Home Bank, numită permisiuni. De acum, clienții pot bloca operațiunile ...