1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Danone: cel mai lent ritm de creştere a vânzărilor trimestriale din ultimul deceniu

Grupul francez Danone a raportat cel mai lent ritm de creştere a vânzărilor trimestriale din ultimul deceniu, pe fondul încetinirii livrărilor la divizia de alimente nutritive pentru copii, transmit Bloomberg şi Reuters.

18 oct, 2016 | Agerpres

În trimestrul trei din 2016, vânzările la magazinele deschise de peste un an au urcat cu 2,1%, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 2,4%. Vânzările totale au scăzut la 5,54 miliarde de euro (6,1 miliarde de dolari).

La divizia de alimente nutritive pentru copii vânzările au înregistrat un avans de 1,7%, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 2,5%.

Danone şi-a menţinut estimarea privind o creştere a veniturilor cu 3 - 5% în acest an la magazinele deschise de peste un an, după un avans de 4,4% în 2015, cel mai redus din 2009.

Compania a relansat anul acesta brandurile Danonino, Actimel şi Activia, pentru a stimula vânzările în Europa până la sfârşitul lui 2016.

Danone, cel mai mare producător de iaurt din lume, concurează pe plan global cu Nestle şi Unilever.

Grupul Danone a demarat investiţia în România, în 1996, prin achiziţia fostei unităţi Mioriţa Fundeni. Veniturile Danone România au depăşit 481 de milioane de lei în 2013, în scădere cu 5% în comparaţie cu anul anterior.

Din acelaşi an, Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia şi ţările Adriatice, servind o piaţă potenţială de peste 60 de milioane de consumatori.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO