1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Danone închide trei fabrici din Europa

Grupul agroalimentar francez Danone a anunţat miercuri că intenţionează să închidă trei fabrici de produse lactate din Europa şi să reducă 325 de locuri de muncă pentru a răspunde la scăderea cererii de produse lactate proaspete, transmite Reuters.

11 iun, 2014 | Agerpres

Danone, cel mai mare producător mondial de produse lactate proaspete cu mărci precum Activia şi Actimel, a precizat că intenţionează să închidă fabricile de la Casale Cremasco (Italia), Hagenow (Germania) şi Budapesta (Ungaria), urmând ca producţia să fie transferată treptat la uzinele din Belgia, Polania, Germania şi Franţa. Măsura va conduce la eliminare a 100 de locuri de muncă în Italia, 70 de posturi în Germania şi 155 de posturi în Ungaria.

'Începând din 2010, degradarea conjuncturii economice şi a cheltuielilor de consum din Europa au antrenat o scădere semnificativă a vânzărilor în această regiune', a informat Danone într-un comunicat. 'Deşi volumele de vânzări în Europa arată în prezent semne de îmbunătăţire, divizia de produse lactate proaspete înregistrează cazuri de supracapacităţi pe unele pieţe locale' se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit unui purtător de cuvânt al grupului Danone, divizia europeană de produse lactate proaspete are aproximativ 9.000 de angajaţi la 19 fabrici. La nivel global, Danone are 104.000 de angajaţi şi 190 de facilităţi de producţie.

Grupul Danone a demarat investiţia în România, în 1996, prin achiziţia fostei unităţi Mioriţa Fundeni. Veniturile Danone România au depăşit 481 milioane lei în 2013, în scădere cu 5% în comparaţie cu anul anterior. Din 2013. Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia şi ţările Adriatice, servind o piaţă potenţială de peste 60 de milioane de consumatori.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO