Danone negociază cu Hospira vânzarea diviziei de nutriţie medicală, pentru trei miliarde de euro – Bloomberg

Compania franceză Danone vrea să-şi vândă divizia de nutriţie medicală, evaluată la peste trei miliarde de euro (patru miliarde de dolari), printre potenţialii cumpărători aflându-se grupul american Hospira Inc, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - lun, 28 iul. 2014, 08:28
Danone negociază cu Hospira vânzarea diviziei de nutriţie medicală, pentru trei miliarde de euro - Bloomberg

Recent, Bloomberg anunţa că printre companiile interesate de această divizie se află grupul elveţian Nestle şi compania germană Fresenius.

Vânzarea diviziei de nutriţie medicală ar ajuta Danone, cel mai mare producător mondial de produse lactate proaspete, cu mărci precum Activia şi Actimel, să se concentreze pe brandurile alimentare.

Hospira, cu sediul în Lake Forest, statul Illinois, producător de medicamente injectabile, pare să fie cel mai probabil cumpărător, susţin sursele. Negocierile dintre Danone şi Hospira au fost anunţate duminică şi pe site-ul Financial Times.

În primul trimestru din 2014, vânzările diviziei de nutriţie medicală aparţinând Danone au urcat cu 5,2%, la 328 milioane de euro. În 2013, veniturile diviziei se ridicau la 1,3 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 6,3% din veniturile totale ale grupului francez.

Luna trecută, Danone a anunţat că intenţionează să închidă trei fabrici de produse lactate din Europa şi să reducă 325 de locuri de muncă pentru a răspunde la scăderea cererii de produse lactate proaspete.

Compania intenţionează să închidă fabricile de la Casale Cremasco (Italia), Hagenow (Germania) şi Budapesta (Ungaria), urmând ca producţia să fie transferată treptat la uzinele din Belgia, Polonia, Germania şi Franţa. Măsura va conduce la eliminarea a 100 de locuri de muncă în Italia, 70 de posturi în Germania şi 155 de posturi în Ungaria.

Potrivit unui purtător de cuvânt al grupului Danone, divizia europeană de produse lactate proaspete are aproximativ 9.000 de angajaţi la 19 fabrici. La nivel global, Danone are 104.000 de angajaţi şi 190 de facilităţi de producţie.

Grupul Danone a demarat investiţia în România, în 1996, prin achiziţia fostei unităţi Mioriţa Fundeni. Veniturile Danone România au depăşit 481 de milioane de lei în 2013, în scădere cu 5% în comparaţie cu anul anterior. Din 2013, Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia şi ţările Adriatice, servind o piaţă potenţială de peste 60 de milioane de consumatori.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că i-ar fi spionat
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că ...
Un grup de jurnalişti şi avocaţi au dat în judecată Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) şi pe fostul ei director Mike Pompeo (foto) sub acuzaţia că aceştia i-au spionat atunci......
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas, a reafirmat luni preşedintele rus Vladimir Putin, ...
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Ucraina a anunţat luni că a lovit o bază a grupării paramilitare Wagner, ai cărei membri sunt acuzaţi de Kiev că luptă ...
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a prelungit din nou legea marţială şi mobilizarea generală, măsuri care sunt în ...