1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Danone va prelua compania americană WhiteWave pentru 12,5 miliarde de dolari

Grupul francez Danone a anunţat joi că a ajuns la un acord pentru preluarea companiei americane The WhiteWave Foods, specializată în produsele lactate bio şi de origine vegetală, în ideea de a-şi dubla afacerile pe piaţa din SUA, informează AFP şi Reuters.

07 iul, 2016 | Agerpres

Danone, cel mai mare producător mondial de iaurt, a precizat că va plăti în numerar 56,25 dolari pentru fiecare acţiune WhiteWave, ceea ce reprezintă o primă de 24% comparativ cu valoarea medie înregistrată de acţiunile WhiteWave în ultimele 30 de zile. Danone va plăti 9,95 miliarde de dolari pentru acţiunile The WhiteWave Foods, la care se adaugă datoriile şi anumite pasive ale societăţii americane, astfel că valoarea totală a tranzacţiei este de 12,5 miliarde de dolari.

'Acest acord va da naştere unui lider american pe piaţa produselor lactate proaspete şi a unui din primii 15 producători de produse alimentare din SUA. La finalul operaţiunii, procentajul vânzărilor realizate de Danone în America de Nord va creşte de la 12% până la 22% din cifra de afaceri globală', a precizat grupul francez.

The WhiteWave Foods comercializează produse lactate bio, alternative vegetale la lapte şi iaurt şi produse proaspete pentru cafea sub mărcile Silk, Horizon Organic şi Earthbound Farm. În 2015, compania americană a realizat o cifră de afaceri de 4 miliarde de dolari.

Grupul Danone este activ în domeniile produse lactate proaspete, ape minerale îmbuteliate, alimentaţie pentru bebeluşi şi alimentaţie medicală avansată. Danone România este lider de piaţă pe segmentul iaurturi. Compania are în portofoliu zeci de sortimente de produse, realizate în majoritate în fabrica din Bucureşti, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii români.

În 2015, Danone România a înregistrat venituri de peste 484 milioane lei, în creştere cu 6% faţă de cele din anul precedent.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO