Danone va prelua compania americană WhiteWave pentru 12,5 miliarde de dolari

Grupul francez Danone a anunţat joi că a ajuns la un acord pentru preluarea companiei americane The WhiteWave Foods, specializată în produsele lactate bio şi de origine vegetală, în ideea de a-şi dubla afacerile pe piaţa din SUA, informează AFP şi Reuters.
Economica.net - joi, 07 iul. 2016, 07:03
Danone va prelua compania americană WhiteWave pentru 12,5 miliarde de dolari

Danone, cel mai mare producător mondial de iaurt, a precizat că va plăti în numerar 56,25 dolari pentru fiecare acţiune WhiteWave, ceea ce reprezintă o primă de 24% comparativ cu valoarea medie înregistrată de acţiunile WhiteWave în ultimele 30 de zile. Danone va plăti 9,95 miliarde de dolari pentru acţiunile The WhiteWave Foods, la care se adaugă datoriile şi anumite pasive ale societăţii americane, astfel că valoarea totală a tranzacţiei este de 12,5 miliarde de dolari.

‘Acest acord va da naştere unui lider american pe piaţa produselor lactate proaspete şi a unui din primii 15 producători de produse alimentare din SUA. La finalul operaţiunii, procentajul vânzărilor realizate de Danone în America de Nord va creşte de la 12% până la 22% din cifra de afaceri globală’, a precizat grupul francez.

The WhiteWave Foods comercializează produse lactate bio, alternative vegetale la lapte şi iaurt şi produse proaspete pentru cafea sub mărcile Silk, Horizon Organic şi Earthbound Farm. În 2015, compania americană a realizat o cifră de afaceri de 4 miliarde de dolari.

Grupul Danone este activ în domeniile produse lactate proaspete, ape minerale îmbuteliate, alimentaţie pentru bebeluşi şi alimentaţie medicală avansată. Danone România este lider de piaţă pe segmentul iaurturi. Compania are în portofoliu zeci de sortimente de produse, realizate în majoritate în fabrica din Bucureşti, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii români.

În 2015, Danone România a înregistrat venituri de peste 484 milioane lei, în creştere cu 6% faţă de cele din anul precedent.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...