1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Danone vinde compania americană Stonyfield grupului Lactalis. Tranzacţie de 875 de milioane de dolari

Grupul alimentar francez Danone SA a acceptat să-şi vândă divizia de iaurt din SUA, Stonyfield, companiei Lactalis, cu suma de 875 de milioane de dolari, transmite Reuters.

03 iul, 2017 | Agerpres

Luni, Danone a anunţat că Stonyfield a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 370 de milioane de dolari.

Recent, grupul francez a informat că va vinde Stonyfield ca parte a angajamentelor luate de Danone, pentru a obţine aprobarea autorităţilor SUA de preluare a producătorului de alimente organice Whitewave.

Lactalis este cea mai mare companie de produse lactate din lume, iar Danone este cel mai mare producător de iaurt pe plan global.

Grupul Danone a demarat investiţia în România în 1996, prin achiziţia fostei unităţi Mioriţa Fundeni. Începând din 2013, Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia şi ţările Adriatice, servind o piaţă potenţială de peste 60 de milioane de consumatori

Lactalis are o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro şi aproximativ 75.000 de angajaţi în 85 de ţări din Europa, cele două Americi, Asia şi Africa, precum şi facilităţi de producţie în 43 de ţări.

În România, Lactalis este lider de piaţă, după ce a cumpărat brandurile de lactate LaDorna, Albalact şi Covalact.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO