1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Danone: afaceri mai mici, dar profit în creștere în România în 2016

Danone România, liderul pieței iaurturilor din România, a raportat anul trecut afaceri de aproximativ 479 milioane lei, în ușoară scădere față de anul trecut. Au avut însă un profit mai mare.  

30 mai, 2017 | ECONOMICA.net

Veniturile producătorului Danone România au ajuns, anul trecut, la aproximativ 479 milioane lei, iar profitul a fost de aproximativ 16 milioane lei, arată un comunicat al companiei. Cu un an în urmă, din datele Ministerului de Finanțe, Danone a raportat o cifră de afaceri netă în valoare de 484,3 milioane de lei și un profit net de 13,3 milioane de lei.

"Rezultatele Danone în România în 2016 creează o bază pentru dezvoltarea sustenabilă în continuare a business-ului și pentru investiții locale, inclusiv în fabrica din București și în susținerea partenerilor locali care ne livrează laptele. Danone rămâne un lider puternic pentru segmentul iaurturilor, această categorie reprezentând activitatea noastră principală, sărbătorind 18 ani de producție în România în 2017," a declarat Natalia Gelstein Kiss, Director General Danone România, Bulgaria, Moldova și Țările Adriatice.

Potrivit datelor companiei, Danone a raportat cele mai mari creșteri pe segmentul cu valoare adăugată mare așa cum sunt cele din segmentele sănătate activă (Activia, Actimel) și copii (Danonino), unde au atins chiar și rate de creștere de două cifre.

 "Iaurturile care aduc valoare adăugată vor rămâne în centrul atenției noastre și pentru 2017. După un început mai lent de an, evoluăm acum foarte bine și ne așteptăm ca rezultatele acestui an să fie în linie cu așteptările. Campanii de amploare pentru Activia, Actimel și Danonino sunt pregătite de lansare pentru vară," adaugă Natalia Gelstein Kiss.

Peste 1 milion de iaurturi, zilnic, în medie, sunt produse în fabrica din București, folosind anual peste 55 milioane de litri de lapte, în majoritate provenind de la ferme sau gospodari din România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO