Darius Meșca, director general Electrica Furnizare: “Suntem o companie de tradiție, stabilă și responsabilă”

Piața gazelor naturale se liberalizează, de la 1 iulie 2020, iar clienții își pot alege furnizorul în funcție de avantajele pe care le regăsesc în multitudinea de oferte disponibile pe piață. Primul lucru pe care ar trebui să-l ia în calcul fiecare consumator, atunci când face alegerea, este stabilitatea și seriozitatea companiei furnizoare, pentru că există riscul ca jucătorii mai puțin experimentați din piață să promită lucruri pe care nu le pot face, neavând suficientă putere financiară și nici infrastructura necesară. Cu o tradiție de peste 120 de ani în domeniul energiei și cu un portofoliu de peste 3,5 milioane de clienți, Electrica Furnizare este lider pe piața reglementată de furnizare a energiei electrice din România și unul dintre furnizorii importanți de gaze naturale. Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare, explică avantajele noilor oferte lansate și ce anume plasează compania în topul preferințelor clienților, atât casnici, cât și din zona de business, din întreaga țară.
Economica.net - vin, 19 iun. 2020, 12:56
Darius Meșca, director general Electrica Furnizare:  “Suntem o companie de tradiție, stabilă și responsabilă”

Care sunt principalele atuuri ale companiei Electrica Furnizare, în contextul liberalizării pieței gazelor naturale?

Darius Dumitru Meșca: Trebuie subliniat faptul că acest moment al liberalizării pieței gazelor naturale este, în primul rând, o oportunitate pentru clienți, care pot beneficia de contracte de furnizare mai avantajoase sau de servicii suplimentare. Cele mai importante atuuri sunt seriozitatea și stabilitatea Electrica Furnizare, companie cu capital majoritar privat, parte dintr-un grup solid, cu o strategie investițională ambițioasă și intenții de jucător regional. Prezența de peste 120 de ani pe piața energiei electrice implică o bună cunoaștere a caracteristicilor și comportamentelor de consum ale clienților, într-o industrie cu multe similitudini din perspectiva consumatorului final, interesat de preț și de servicii, cu cea a gazelor naturale. În contextul actual, pentru client este important să fie informat, dar mai ales să înțeleagă pe ce se poate baza atunci când își alege furnizorul. Electrica Furnizare se bucură deja de recunoaștere în topul furnizorilor de energie electrică. În acest moment, avem peste 3,5 milioane de clienți, ceea ce arată încrederea în companie, dar și calitatea serviciilor oferite de aceasta și avantajele unui raport calitate/preț foarte bun. Suntem un partener stabil, responsabil și de tradiție, avem o infrastructură modernă şi personal experimentat, pregătit să ofere servicii de calitate clienţilor săi.

Ce anume a stat la baza conceperii ofertelor comerciale pe care le-a lansat Electrica Furnizare în această perioadă?

Darius Dumitru Meșca: În primul rând, analiza nevoilor clienților. Suntem lideri pe piață reglementată de furnizare a energiei electrice, o companie privată, orientată către client, transparentă, responsabilă și competitivă, o companie multi-utility. Avem cel mai mare portofoliu național de clienți în ceea ce privește furnizarea de energie electrică și, implicit, înțelegem perfect obiceiurile de consum ale clienților, fapt ce reprezintă unul dintre atuurile pe care mizează Electrica Furnizare în ofertarea clienților și pe piața gazelor naturale. Experiența vastă pe care o avem pe piața de energie a stat la baza conceperii ofertelor comerciale și pentru piața competitivă a furnizării de gaze naturale, unde Electrica Furnizare activează începând cu anul 2017 și beneficiază de acest avantaj evident al know how-ului dobândit în peste 120 de ani de interacțiune directă cu clienții. De asemenea, procesele de transformare organizațională, începute imediat după momentul listării la bursă din anul 2014, care au implicat transparentizarea, eficientizarea, implementarea și respectarea unor standarde ridicate de guvernanță corporativă, precum și investițiile masive și constante în digitalizarea operațiunilor și a comunicării cu clienții, au contribuit constant la consolidarea poziției Electrica Furnizare de companie modernă și solidă – un partener așadar relevant și pe piața de furnizare a gazelor naturale.

În ce constă strategia de dezvoltare și modernizare a companiei Electrica Furnizare?

Darius Dumitru Meșca: Strategia de dezvoltare are în centrul său clientul, pentru care am conceput canale simple și eficiente de interacțiune digitală și servicii integrate, cu un raport excelent calitate/preț – pachete care includ electricitate, gaze și servicii adiacente celor două.Ampersonalizat ofertele astfel încât fiecare client să poată alege varianta care i se potrivește cel mai bine. Avem opțiuni variate de plată și termene avantajoase, precum și acces direct la toate informațiile de interes cu ajutorul MyElectrica, prin care fiecare client își poate gestiona direct facturile. De asemenea, avem soluții energetice care se adresează clienților business și au ca scop reducerea consumului de energie electrică, accesul la energia regenerabilă și mobilitatea electrică. Cu toate aceste atuuri, într-o piață de energie în continuă schimbare, noi credem că Electrica Furnizare garantează clienților săi multiple avantaje. Vorbim despre multe elemente de noutate oferite „la pachet” cu principala garanție pe care o aduce o companie cu tradiție – stabilitatea. Într-o lume în continuă schimbare, cel mai important indiciu pentru client în decizia de alegere a furnizorului este, după părerea mea, stabilitatea acestuia. Vorbim despre stabilitatea conferită de alegerea unui furnizor cu vastă experiență în domeniul energetic, despre un preț garantat pe întreaga perioadă contractuală agreată, de suport tehnic oferit de specialiștii Electrica Furnizare, sub formă de consultanță în domeniul furnizării de energie electrică și de gaze naturale, precum și de reprezentare în relația cu distribuitorul.

Ce trebuie să știe clienții despre ofertele lansate de Electrica Furnizare, din care pot să aleagă varianta cea mai avantajoasă?

Darius Dumitru Meșca: Înainte de orice, trebuie să știe că ofertele noastre de furnizare a gazelor naturale sunt disponibile pentru clienții din toate zonele țării. Două dintre ofertele lansate recent de Electrica Furnizare, destinate clienților casnici, sunt bazate exclusiv pe furnizarea de gaze naturale: Gaz Stabil și Gaz Mobil.

Produsul Gaz Stabil se recomandă pentru locurile de consum unde consumul de gaze naturale este ocazional. Produsul Gaz Mobil are în plus o componenta de preț care se numește Abonament și se recomandă pentru locurile de consum unde se consumă gaze naturale în toată perioada anului. Abonamentul lunar este de numai 6,5 lei/lună și se plătește indiferent dacă există sau nu consum de gaze naturale în perioada de facturare.

Pentru cei care doresc furnizarea de gaze naturale și energie electrică, avem pachetul “Împreună”, destinat atât clienților casnici, cât și clienților business. Cele trei oferte sunt active și au ca termen de valabilitate data de 30 iunie 2020, prețul rămânând același pentru o perioadă de 12 luni. Avantajelesunt multiple. Poate cel mai important este faptul că prețurile incluse în cele 3 oferte sunt fixe. În plus, suntem o companie de tradiție, stabilă și responsabilă, care a dovedit și în vremuri dificile că își respectă angajamentele față de clienți. Oferim un preț competitiv, condiții de plată avantajoase și, repet, garanția unui preț fix. Există anumite avantaje contractuale pentru cei care deja au contract cu Electrica Furnizare pentru energie electrică și aleg compania noastră și pentru furnizarea de gaze naturale. Dar consumatorii trebuie să știe că produsele Gaz Stabil sau Mobil nu implică semnarea unui contract pentru furnizarea energiei electrice. Produsul „Împreună” se adresează clienților casnici care doresc furnizarea la pachet a energiei electrice și a gazelor naturale, prin încheierea unui contract pentru același loc de consum care să includa ambele servicii. Avantajele unui astfel de produs dual sunt, pe lângă prețurile fixe, reducerea costurilor cu energia electrică și gazele naturale, un singur contract și transmiterea simultană a facturilor, stabilitatea și siguranța oferite de același furnizor de încredere pentru cele două servicii.

Clienții pot comunica rapid cu reprezentanții companiei, dacă au nelămuriri sau probleme? 

Darius Dumitru Meșca: Cu siguranță. Electrica Furnizare a perfecționat modalitățile de comunicare cu clienții, pentru că știm cât de important este, mai ales în această perioadă, să încurajăm metodele alternative de interacțiune și de plată, pentru siguranța noastră, a tuturor. Mai mult decât atât, clienții beneficiază de confortul facturilor electronice și de posibilitatea de a face plăți electronice, prin contul MyElectrica. În plus, oferim în permanență asistență, printr-un call center cu număr unic. De asemenea, există posibilitatea de transmitere a indexului autocitit, prin intermediul unui număr de telefon gratuit, iar accesul la MyElectrica face posibilă interacțiunea în mediul online, astfel încât fiecare client își poate gestiona relația cu furnizorul, cu minimum de resurse financiare și de timp.

Cum putem deveni clienți ai companiei pentru furnizarea de gaze naturale?

Darius Dumitru Meșca: Pentru a semna contractul de furnizare a gazelor naturale, clienții trebuie să știe că este necesară o simplă notificare a actualului furnizor cu privire la încetarea prin denunțare unilaterală a contractului în derulare, cu minimum 21 de zile de preaviz, conform prevederilor art. 143 alin. 1, lit. g) din Legea 123/2012. Contractul de furnizare a gazelor naturale este agreat, semnat, ștampilat și comunicat între Părți, până cel târziu cu 10 zile înainte de începutul primei luni de furnizare. 

Care sunt cele mai importante proiecte de viitor ale companiei?

Darius Dumitru Meșca: Dorim să ne consolidăm imaginea de companie multi-utility, flexibilă, care să răspundă rapid noilor așteptări, tot mai rafinate, ale clienților. În acest sens, deja ne-am dezvoltat portofoliul, gama de produse și servicii Electrica Furnizare fiind variată și incluzând atât oferte de energie electrică, gaze naturale – cu pachete dedicate tuturor categoriilor de clienți, cât și soluții energetice adaptate novoilor clienților business. În plus, Electrica Furnizare deține dreptul de a desfășura activitatea de furnizare de energie electrică și gaze naturale pe întreg teritoriul țării, indiferent de operatorul de distribuție zonal. Suntem parte a Grupului Electrica, unul dintre pilonii economiei românești, un grup strategic, format din companii solide atât din punct de vedere operațional, cât și din punct de vedere financiar. Cred că acestea sunt garanții pentru clienți, pentru că astfel putem menține pe termen lung toate avantajele pe care le oferim acum.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...